» » Студенти УНЕФ побували на екскурсії у Микулинецькій пивоварні “Бровар”

Студенти УНЕФ побували на екскурсії у Микулинецькій пивоварні “Бровар”

Дата: 30-05-2013, 09:43 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

У Микулинецькій пивоварні “Бровар” (ТОВ «Микулинецький Бровар») 28 травня побували на екскурсії студенти УНЕФ. Вони ознайомились з історією цього підприємства, а також усіма технологічними процесами виробництва пива.

 

Як розповіла екскурсовод, «Микулинецький Бровар» – це єдина пивоварня в Україні, що варить живе непастеризоване пиво. Неоціненним багатством цього підприємства є джерельна вода,  яка фільтрується через прошарки голубої та червоної глини. Така вода наділена самою природою всіма смаковими якостями. Завдяки їй та екологічно чистій сировині (пивоварний ячмінь, вирощений на власних полях, мед із власної пасіки, ароматні сорти хмелю), високотехнологічному обладнанню, а також професіоналізму працівників, МП «Бровар» виготовляє продукцію надзвичайних смакових якостей, зберігаючи стару класичну схему пивоваріння (кожен сорт відповідно до своєї рецептури вариться окремо).

 

На даний час потужність заводу становить 1 400 тисяч декалітрів пива, 1 500 т солоду, 450 000 декалітрів безалкогольних напоїв. Завод виготовляє 17 сортів пива, серед яких екслюзивна продукція – спеціальні сорти пива – “Тернове поле”, “Елітне”, “Вища проба”, які розливаються в спеціальні пляшки з відкидною пробкою, виготовлені в Німеччині. Гордістю колективу є подарунковий варіант – “Рідна Україна”, що розливається у двохлітрові сифони. Також споживачам пропонується пиво спеціальне – “Radler-лимон”, виготовлене на основі пива та безалкогольного напою лимон з пониженим вмістом алкоголю. У фірмових пляшках випускаються такі сорти пива: “Микулин”, “Троян”, “Микулин 900”, “Пшеничне-Біле”, “Медове”, “Українське”-темне, “Дністер” та Strong” (міцне).

 

Успішно розвивається виробництво безалкогольної продукції – це природна столова вода “Микулинецька кришталева”, а також чотири сорти солодких напоїв – “Лимон”, “Яблуко”, «Квас Микулинецький» та оригінальний напій «М-Кола».

 

Студентам дуже сподобалась екскурсія, що виявилась не лише цікавою, а й пізнавальною.

 

Враження студентів:


Двадцять дев’ятого травня студенти Україно-німецького економічного факультету разом із своїм куратором – Аллою Олександрівною Рожко, відвідали одне із провідних підприємств Західної України – ТОВ «Бровар». Пивоварня знаходиться у невеличкому містечку Микулинці Тернопільської області. Захід був організований не тільки з метою ознайомити студентів із процесом пивоваріння, але і показати на практиці співпрацю українського підприємства із закордонними партнерами.

 

Перше, що потрібно відзначити, це люб’язність та обізнаність екскурсовода. Нашій групі розповіли про історію заснування броварні, процес виходу на загальнодержавний ринок, розширення асортименту та ринків збуту, співпрацю із німецькими пивоварнями, а також про сучасний стан справ.

 

Найбільш цікавим виявився комплекс процесів від пророщування ячменю до випуску готової продукції. Також варто зазначити, що лабораторія бере невід’ємну участь у процесі пивоваріння, оскільки таким чином забезпечується найвищий контроль якості готової продукції.

 

Пивоварня “Бровар” – це єдина пивоварня на Україні, яка варить живе непастеризоване пиво, зберігаючи стару класичну схему пивоваріння, використовуючи при цьому власну екологічно чисту натуральну сировину. Саме тому пиво зберігає всі поживні речовини та має позитивний вплив на організм. Наприклад, сорт «Українське-Темне» є особливо корисним для жінок, тому що покращує вигляд шкіри, волосся, нігтів. До речі, цей сорт отримав Гран-прі за високу якість на «Святі пива» в м. Києві.

Також не варто забувати про те, що ТОВ «Бровар» презентує перше українське віскі, ліцензійне королівське баварське пиво KALTENBERG SPEZIAL та ліцензійне чеське пиво KORUNA CESKA.

 

Однією з родзинок екскурсії була дегустація пива, на якій нам не тільки розповіли про кожен сорт пива, але й запросили їх покуштувати.

 

Отже, ми побачили сучасне обладнання від відомих світових виробників, поспілкувалися з микулинецькими пивоварами, продегустували продукцію ТОВ "Микулинецький Бровар" і просто гарно провели час.

 

Ковальчук Галина, УНЕФ