» » Зустріч-дискурс «Державницька візія в умовах війни: роль органів місцевого самоврядування»

Зустріч-дискурс «Державницька візія в умовах війни: роль органів місцевого самоврядування»

Дата: 7-03-2024, 11:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах роботи Школи лідерів ефективного управління ЗУНУ відбулася зустріч-дискурс «Державницька візія в умовах війни: роль органів місцевого самоврядування», під час якої студенти освітньої програми «Публічне управління та адміністрування» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ознайомилися з роботою Тернопільської обласної ради.

Спікером виступив перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук, який розповів про структуру і окреслив сфери діяльності найвищого представницького органу нашого краю, порядок обрання та особливості роботи депутатів, реформу децентралізації та її перспективи, взаємодію влади області. Посадовець представив власне бачення ролі та завдань місцевого самоврядування у збереженні державності в умовах повномасштабного вторгнення росії.

Розмова була змістовною та пізнавальною. Майбутні управлінці ставили запитання, цікавилися різними аспектами політичного та господарського життя Тернопільщини, особистим досвідом роботи на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування першого заступника голови Тернопільської обласної ради.

«Сьогодні найголовніше завдання – зберегти нашу державність, і ми всі працюємо на Перемогу. Озираючись на два роки, що минули, бачимо, які колосальні зміни відбулися у всіх сферах нашого життя. Не оминули вони і місцеве самоврядування. Переконаний, що ми здолаємо всі труднощі, і вже після війни завершимо всі розпочаті реформи, адже вступ України до Європейського Союзу – залишається пріоритетом, якому немає альтернативи», – зазначив Володимир Болєщук.

Співпраця Тернопільської обласної ради та Західноукраїнського національного університету триває вже багато років. Серед студентів, які відвідали найвищий представницький орган нашої області, були й переможці щорічних обласних учнівських олімпіад з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади, які навчаються за кошти обласного бюджету за освітньою програмою «Публічне управління та адміністрування» ЗУНУ.

Колектив кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ дякує Тернопільській обласній раді за державницьку позицію, патріотизм та всебічну підтримку в цей непростий для держави час.

Ми переконані, що фінансування з обласного бюджету навчання на освітній програмі «Публічне управління та адміністрування» ЗУНУ переможців щорічних обласних учнівських олімпіад з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади – це інвестиція в європейське майбутнє України!