» » Літературна година «Єднаймо душі словом Кобзаря»

Літературна година «Єднаймо душі словом Кобзаря»

Дата: 7-03-2024, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах проєкту «Бібліотека без стін та кордонів» завідувачка читального залу бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету Ірина Любезна провела літературну годину «Єднаймо душі словом Кобзаря», приурочену 210-річниці від Дня народження Тараса Шевченка для студентів спеціальності «Облік і оподаткування» факультету фінансів та обліку.

Метою заходу було прагнення донести волелюбний дух патріота і революціонера української державності та ознайомити студентів із значенням творчості Т.Шевченка для українського народу, викликати бажання глибше пізнати його життєвий шлях.

Цими березневими днями ми вшановуємо Тараса Шевченка як геніального поета, талановитого митця, духовного пророка відродження української нації, апостола правди та одного з найбільших революціонерів нашого народу. Значущість цієї постаті та його слів абсолютно не зменшилася в умовах сьогодення.

Студенти тримали в руках «Кобзар», і кожен зачитував кілька рядків, а також декламували та зачитували  вірші Тараса Шевченка.

Духовну велич і красу українського народу він підніс на найвищий ступінь, чим збагатив увесь світ. «Заповіт» великого Кобзаря повинен стати заповітом для кожного українця - зберегти мову народу, його звичаї, його пісні і пронести через віки у майбуття.