» » Вийшла з друку монографія "Дивергенція глобального розвитку: сучасна парадигма формування геофінансового простору"

Вийшла з друку монографія "Дивергенція глобального розвитку: сучасна парадигма формування геофінансового простору"

Дата: 31-05-2013, 14:18 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У київському видавництві "Знання" вийшла з друку монографія докторанта кафедри міжнародних фінансів ТНЕУ, кандидата економічних наук, доцента Кравчук Наталії Ярославівни "Дивергенція глобального розвитку: сучасна парадигма формування геофінансового простору". Це ґрунтовне дослідження сучасних проблем глобального розвитку, спроба переосмислити його зміст і рушійні сили, внести уточнення і доповнення у тлумачення класичних аксіом сучасної економічної науки. Композиційно дослідження розгортається у двох основних напрямах: перший — аналіз асиметрій глобального розвитку; другий — зорієнтований на поглиблене вивчення природи глобальних фінансових дисбалансів. Матеріал викладено у проекції на актуальні проблеми теорії і практики дивергенції глобального розвитку. Монографія містить оригінальні ідеї щодо реструктуризації геофінансового простору в умовах нерівноважного розвитку, нові погляди на складні процеси глобальних трансформацій, нові інсталяції дефініцій, що їх описують.

 

Розраховано насамперед на науковців, викладачів, аспірантів і студентів економічних спеціальностей. Книга буде корисною також фахівцям-практикам, державним службовцям відповідних міністерств і відомств, усім, хто цікавиться проблемами світової економіки і міжнародних економічних відносин, має інтерес до міждисциплінарних досліджень.

 

З особливою теплотою на титульній сторінці книги Наталія Ярославівна вказує: "Присвячується світлій пам'яті мого вчителя і наставника Сергія Ілліча ЮРІЯ". Саме словами нині покійного професора Юрія і розпочинається ця монографія: "Якісно нові явища, які визначають головні лінії нинішніх соціально-економічних трансформацій у світі, базуються на накопиченні матеріальних, духовних і політичних надбань цивілізацій. Чим вагоміше такі надбання втілені у знаннях, досвіді, моральних цінностях, демократичних інститутах та господарських структурах, тим міцнішою є основа для подальшого поступового розвитку людства, історія якого яскраво підтверджує незаперечну істину — діалектика духовного і матеріального становить квінтесенцію буття на Землі."