» » Профорієнтаційна зустріч із учнями Тернопільського класичного ліцею

Профорієнтаційна зустріч із учнями Тернопільського класичного ліцею

Дата: 20-03-2024, 09:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Колектив кафедри освітології і педагогіки соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету провів профорієнтаційний захід для учнів 10 класу Тернопільського класичного ліцею.

З вітальним словом до присутніх звернулася декан соціально-гуманітарного факультету Оксана Гомотюк, яка ознайомила гостей з основними віхами становлення факультету, освітніми програмами, які успішно функціонують на кафедрах, можливостями особистісного та професійного зростання для кожного студента під час навчання у класичному університеті Тернополя.

У програму заходу входила лекція-тренінг з основ наукових досліджень. Лектором виступила д. пед. н., к. псих. н., проф. Лілія Ребуха, яка розповіла молоді про основні етапи написання науково-дослідницької роботи, загальні вимоги до оформлення результатів наукових розвідок, список використаної літератури та додатків. Розповідаючи  учням та вчителям, студентам групи ДОІ-11, викладачам про необхідність максимального використання потенціалу української науки та формування нової генерації молоді, професор зосередила особливу увагу на ролі вищої освіти у підготовці висококваліфікованих фахівців та важливості набуття здобувачами освіти самоосвітніх навичок, вмінь аналізувати процеси та явища. Лілія Зіновіївна зауважила, що участь школярів у наукових дослідженнях формує впевненість у собі, допомагає у прийняті виважених рішень та впливає на ефективність дій.

На завершальному етапі профорієнтаційного  заходу учні Тернопільського класичного ліцею взяли участь у мінітренінгу, що дало змогу кожному проявити власне критичне мислення, а також висловити своє бачення на основі узагальнених особистісних суджень за темою тренінгу (тренер – к. пед. н., ст. викл. кафедри освітології і педагогіки Ольга Чикурова).

Сподіваємося, що профорієнтаційні зустрічі стануть доброю традицією кафедри освітології і педагогіки та сприятимуть професійному становленню нашої молоді.