» » Духовно-поетичний захід «Дорога додому» у поєднанні з психологічно ресурсною зустріччю «Мій дім»

Духовно-поетичний захід «Дорога додому» у поєднанні з психологічно ресурсною зустріччю «Мій дім»

Дата: 21-03-2024, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах Національного тижня читання поезії, який проходить з 16 по 24 березня 2024 року, у бібліотеці ім. Л. Каніщенка ЗУНУ для внутрішньо переміщених осіб, які мешкають у Тернополі, відбувся духовно-поетичний захід «Дорога додому» у поєднанні з психологічно ресурсною зустріччю «Мій дім», метою якого є стабілізація психоемоційного стану для внутрішньо переміщених осіб з психологом-практиком Ольгою Тимків.

Модератор – завідувач читального залу для студентів Ірина Любезна.

Протягом зустрічі читали вірші та частинки оповідань на тему «Дорога додому». Це було чудовою нагодою відзначити роль поетичного слова у культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події однією з перших. Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – “Ріки незмінно течуть додому”.

Наш дім там, де наше серце, відчуває безпеку, мир, любов, спокій, захист, теплоту, турботу, прийняття!

У цей важкий час кожній людині важливо плекати внутрішні ресурси, які допоможуть вистояти у миті невизначеності та допоможуть не втратити надії і віри у мирне життя.

Обмінюючись позитивною енергією та передаючи вогник Надії, без якого не можлива Віра у нашу Перемогу, учасники зустрічі відкрили свої серця, отримали цінні для кожного слова підтримки. Поринули у світ казки, а потім за допомогою метафор і кольорів створювали власний простір, у якому затишно і безпечно (використовуючи казкового персонажа-равлика, який носив свою хатинку з собою), а ще за допомогою медитативної техніки здійснили пошук власного «безпечного місця».