» » Розвиток співпраці з Народногосподарською академією ім. Д.А. Ценова (м. Свищов, Болгарія) і Технічним освітнім інститутом Західної Македонії (міста Козані і Касторія, Греція)

Розвиток співпраці з Народногосподарською академією ім. Д.А. Ценова (м. Свищов, Болгарія) і Технічним освітнім інститутом Західної Македонії (міста Козані і Касторія, Греція)

Дата: 3-06-2013, 16:36 | Автор: завідувач кафедри міжнародної економіки, доктор економічних наук, професор Є.В. Савельєв

Нещодавно ректор ТНЕУ професор А.І. Крисоватий та завідувач кафедри міжнародної економіки Є.В. Савельєв відвідали партнерські навчальні заклади – Народногосподарську академію ім. Д.А. Ценова (м. Свищов, Болгарія) і Технічний освітній інститут Західної Македонії (міста Козані і Касторія, Греція) з метою розвитку співпраці у 2013/2014 навчальному році. Досягнуто домовленості щодо обміну студентами і викладачами, здійснення спільних наукових досліджень та публікацій, розробку європейських проектів. 

 

У Народногосподарській академії ім. Д.А. Ценова відбулася церемонія вручення диплому Почесного доктора (Doctor Honoris Cause) ректору ТНЕУ професору А.І. Крисоватому. Це почесне звання одноголосно присвоєно академічною радою Народногосподарської академії на відзнаку досягнень професора А.І. Крисоватого стосовно цього вищого навчального закладу. Зокрема, відзначено, що професор А. І. Крисоватий публікує фахові статті у виданнях академії, бере участь у наукових конференціях, є іноземним членом акредитаційної комісії з присудження вченого звання професора.

 

У Греції відбулося урочисте вручення спільних дипломів Тернопільського національного економічного університету і Технічного освітнього інституту Західної Македонії випускникам Українсько-Грецької програми магістерської з бізнес адміністрування. Вручення здійснювали ректори навчальних закладів проф. А.І.  Крисоватий і проф. Н. Асімопулос, керівники програм з українського і грецького боку проф. Є.В. Савельєв та проф. Е. Сискос, викладачі програми. В урочистому врученні дипломів взяв участь мер міста Касторія.

 

Україно-грецька магістерська програма з бізнес адміністрування заснована у 2008 році на основі навчальних планів і програм Тернопільського національного університету, які акредитовані Міністерством освіти і науки України. Програма пройшла експертну оцінку грецьких фахівців і постановою Уряду Греції визнана як така, що відповідає європейським критеріям, що дає підстави визнавати диплом випускників програми у країнах Європейського Союзу. Мова навчання на програмі – англійська. Заняття проводяться викладачами ТНЕУ та Технічного інституту Західної Македонії. За час функціонування програми диплом магістра з бізнес адміністрування отримали 87 громадян Греції. Нині на програмі навчаються 52 студенти.