» » Практико-орієнтований проєкт «Міжнародні бізнес-процеси та економічна дипломатія сталого розвитку»

Практико-орієнтований проєкт «Міжнародні бізнес-процеси та економічна дипломатія сталого розвитку»

Дата: 5-04-2024, 14:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах практико-орієнтованого проєкту «Міжнародні бізнес-процеси та економічна дипломатія сталого розвитку» навчальної лабораторії «Міжнародна студія сталого розвитку» кафедри міжнародних відносин та дипломатії навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина здобувачі освітньої програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» продовжують вивчати особливості міжнародної діяльності суб’єктів господарювання у контексті сталого розвитку.

Нещодавно учасники побували у компанії «Лайф Буд Груп». Зустріч організував та провів студент освітньої програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (група МВСК-41) Вадим Томан, який має досвід роботи у підприємстві, оскільки проходив там виробничу практику.

Вадим детально ознайомив учасників з історією створення «Лайф Буд Груп» та особливостями міжнародного логістичного бізнесу. До повномасштабного вторгнення росії в Україну ТОВ «Лайф Буд Груп» займалося будівельно-дорожніми роботами, однак в умовах воєнного стану, компанії потрібно було швидко переформатуватися і змінювати вид діяльності. Ось тут і була потрібна, на думку Вадима, підприємницька інтуїція, вміння ризикувати і бажання починати нове. Компанії вдалось зробити це успішно, і сьогодні вона надає послуги з перевезення вантажним автомобільним транспортом (перевезення небезпечних вантажів, великовагових вантажів, непакованих вантажів, включаючи перевезення автоцистернами); послуги з оренди вантажних автомобілів з водієм; послуги водія без власного вантажного автотранспортного засобу тощо. ТОВ «Лайф буд груп» гарантує ефективну та швидку доставку товарів між країнами, забезпечує документообіг, безпеку вантажу, оперативність співпраці та інформування впродовж усього маршруту. Партнерами товариства на території України є мережа автозаправних комплексів OKKO, WOG, UPG, транснаціональна корпорація Shell.

Здобувачка освітньої програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (група МВСК-12) Інна Балик поділилася своїми враженнями від зустрічі: «Вадим охоче давав нам поради й описував різні ситуації та проблеми, з якими доводиться зустрічатися в логістичному бізнесі. Постійні ризики є невід’ємною складовою діяльності будь-якої компанії і ТОВ «Лайф Буд Груп» також неодноразово зустрічалася з ними під час перевезень товарів на міжнародному ринку. Я зрозуміла, що якщо плануєш працювати у цій сфері, то потрібно розвивати стресостійкість, оскільки робота достатньо напружена і відповідальна. А ще сподобався офіс компанії, який розташований в бізнес-центрі K15.  У  такому сучасному робочому просторі комфортно й цікаво працювати, знайомитися з однодумцями, надихатися і досягати амбітних цілей».

Здобувачка освітньої програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (група МВСК-11) Андріана Кучмій зауважила: «Я зрозуміла, що міжнародна логістика – це складна і водночас захоплююча сфера діяльності, в якій потрібно знати всі аспекти постачання та розподілу товарів. Особливо важлива роль в таких компаніях належить фахівцям, які володіють іноземними мови та вміють ефективно комунікувати із зарубіжними партнерами. Таким спеціалістам гарантовані кар’єрне зростання та хороша заробітна плата».