» » Студенти кафедри міжнародних відносин та дипломатії про навчання в ЗУНУ

Студенти кафедри міжнародних відносин та дипломатії про навчання в ЗУНУ

Дата: 8-04-2024, 10:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Соломія Зварич, студентка групи МВСК-41, brand аmbassador кафедри міжнародних відносин та дипломатії навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина ЗУНУ розповідає про свій досвід навчання за освітньо-професійною програмою «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

 «Привіт! Мене звати Соломія Зварич, я навчаюся на четвертому курсі освітньо-професійної програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

При виборі спеціальності для здобуття вищої освіти переді мною відкривалось багато можливостей, проте я вирішила що це має бути щось, що дасть базу для розвитку у сучасних напрямах професійної діяльності. Крім того для мене було важливим середовище, де я здобуватиму освіту, яке мало поділяти мої цінності і моє бачення. І саме освітньо-професійна програма «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (спеціальність 291) підходила до моїх критеріїв.

Навчання на міжнародних відносинах насичене та різноманітне. Особливо мені подобається те, що тут часто практикують нові підходи до навчання і рідко можна побачити звичайні лекції, де студенти під диктовку конспектують матеріал. Викладачі влаштовують дискусії, тренінги, зустрічі із фахівцями-міжнародниками та справжніми дипломатами, що мені допомагає набагато краще засвоїти матеріал.

Нещодавно я завершила проходження практики в IT компанії Relokia. Я допомагала компанії налагоджувати комунікацію з міжнародними клієнтами. Для цього потрібно вміння враховувати особливості різних культур і країн. Це свого роду дипломатія, адже ти проводиш переговори з клієнтами і шукаєш найкращі варіанти вирішення різних завдань. Ти ведеш клієнта від самого початку до закриття проєкту, що потребує терпіння і зваженості кожної дії. Я вважаю, що ця сфера діяльності має великі перспективи у майбутньому і штучний інтелект ніколи не зможе замінити людину. Різниця саме у мисленні, креативності і нестандартності підходів. Вже через декілька місяців я закінчу навчання за освітнім ступенем «бакалавр». Впевнена, що мене чекає не менш цікавий досвід під час навчання в магістратурі за освітньо-професійною програмою «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

 

#step_by_step_to_the_dream

 

 

Контактна інформація:

Кафедра міжнародних відносин та дипломатії (кабінет 1414)

вул. Львівська, 11 (центральний корпус, 4-й поверх), м. Тернопіль
     Тел.:  +38 096 938 68 60

Е-mail: kafedra.mvd@wunu.edu.ua