» » Знакова зустріч із Богданом Гаврилишином

Знакова зустріч із Богданом Гаврилишином

Дата: 13-06-2013, 15:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Історія Тернопільського національного економічного університету щораз стає багатограннішою завдяки візитам Почесних гостей, причетних до формування сьогодення, а відтак, і майбутнього нашого вищого навчального закладу. Особливим візерунком у полотно життєпису ТНЕУ вплітаються вже традиційні зустрічі університетської родини із професором Богданом Дмитровичем Гаврилишиним.

 

Президент ТНЕУ Богдан Дмитрович Гаврилишин – один із відомих у світі вчених, радників і консультантів з питань управління та міжнародних відносин. До його думки дослухаються політики й економісти багатьох країн. Він змінив декілька професій, набувши безцінного практичного досвіду з функціонування різноманітних організацій, а також з аналізу ефективності суспільств.

 

Тринадцятого червня 2013 року в актовій залі університету для зустрічі з відомим науковцем та меценатом зібралися найактивніші студенти та представники професорсько-викладацького колективу,  усі, кому небайдужа доля рідної країни. 

 

«Людина-легенда, Великий Українець, чудовий друг, людина, яка зробила неоціненний внесок у становлення та розвиток нашого університету», – такими словами розпочав своє вітальне слово доктор економічних наук, професор, ректор ТНЕУ А. І. Крисоватий. 

 

Виступаючи перед учасниками наукового диспуту з відомим науковцем, Андрій Ігорович зауважив: «Коли зустрічаєшся з Богданом Гаврилишиним, пригадуєш слова велета української культури Івана Франка: рушійними силами суспільного прогресу є дух, наука, думка і воля. Богдан Дмитрович володіє нескоримим духом, плекає серед молоді прогресивну думку, присвятив своє життя науці і охоче ділиться своїми знаннями. Це людина, яка має сильну волю здолати усі труднощі, пройти шлях від юного пластуна до сивочолого українця. У нього вчимося цінувати свободу, бо тільки вільна людина може реалізувати усі свої здібності. Богдан Гаврилишин – це людини, яка власним прикладом довела, що потрібно сміливо крокувати дорогою життя, не боятися перешкод, вірити і досягати успіху». 

 

Гучними оплесками вітала студентська родина ТНЕУ Богдана Дмитровича. Студенти та викладачі уважно прислухалась до кожного слова відомого діяча, замислювались над проблемами, про які він говорив, запитували поради. Богдан Дмитрович розповів, що почуває себе тут, наче вдома, бо в залі і справді панувала невимушена, сімейна атмосфера.

 

Свою розповідь Богдан Дмитрович розпочав із невеличкого екскурсу у прожиті роки, пригадав, як важко було у молоді літа, як працював радником урядів, консультантом відомих світових підприємств, подорожував понад 70 країнами усіх континентів світу. Проте, наголосив науковець, подорожував він не як турист, а «як людина, яка прагне зробити щось важливе». Звертаючись до молоді, він закликав юнаків та дівчат бути мрійниками, вірити у власні можливості, прагнути не лише працювати на себе, а й зробити гідний внесок для свого університету, своєї Батьківщини.

 

Богдан Дмитрович презентував студентам університету унікальну можливість взяти участь у програмі Благодійного фонду Богдана Гаврилишина «Молодь змінить Україну», у рамках якої групи молодих людей працюватимуть у кількох напрямках: політичному, соціальному, економічному та екологічному. Молодь матиме змогу подорожувати до обраних країн та переймати їхній досвід, який згодом використовуватиме для створення власної програми розвитку країни.

 

Під час диспуту студенти та викладачі мали змогу поставити Богдану Гаврилишину свої запитання, що стосувалися перспектив різних сфер  економіки країни та розбудови держави у найближчі роки. Студенти запитували Богдана Дмитровича про те, як їм реалізувати усе задумане та не втратити віру у свій потенціал та власні сили. 

 

На урочистій вченій раді, що відбулася одразу після наукового диспуту було прийнято рішення перейменувати Інститут міжнародних економічних відносин Тернопільського національного економічного університету на «Інститут міжнародних економічних відносин Тернопільського національного економічного університету імені Богдана Дмитровича Гаврилишина».

 

Шановний Богдане Дмитровичу! Ваша завзятість запалює серця та надихає до нових звершень, Ми вдячні Вам за невгасиму жагу пізнання, за добросердечність та миролюбність, шляхетність вчинків та безкорисливе служіння рідній державі. 

 

Нехай Небо і надалі прихиляється до Вас благословенням і винагороджує праведні труди добрим здоров’ям, родинним теплом і благополуччям, процвітанням й бажанням творити!