» » «Асоціація платників податків України і бізнес: стратегія партнерства»

«Асоціація платників податків України і бізнес: стратегія партнерства»

Дата: 14-06-2013, 16:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Чотирнадцятого червня з робочим візитом Тернопільський національний економічний університет відвідала Президент Асоціації платників податків України Арбузова Валентина Іванівна. 

 

У залі засідань вченої ради ТНЕУ зібралися підприємці, науковці, представники влади для проведення круглого столу на тему: «Асоціація платників податків України і бізнес: стратегія партнерства».

 

У науковому заході взяли участь: ректор Тернопільського національного економічного університету Крисоватий Андрій Ігорович, Президент Асоціації платників податків України Арбузова Валентина Іванівна, заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Гецько Василь Володимирович, голова Ради територіального відділення АППУ у Тернопільській області Карпик Ярослав Михайлович, начальник Головного управління Міндоходів України у Тернопільській області Вітрук Олександр Васильович, в. о. начальника Тернопільської митниці Міндоходів Харкавий Микола Олександрович, а також керівники найбільших підприємств Тернопільської області, представники громадських організацій та науковці ТНЕУ.

 

Метою наукового диспуту стало обговорення проблем податкової системи в Україні, а також напрямків співпраці між Асоціацією платників податків України та бізнесом.

 

З вітальним словом до почесних гостей та учасників круглого столу звернувся доктор економічних наук, професор Крисоватий Андрій Ігорович: «Той, хто не хоче нічого робити, шукає причини, яким чином пояснити усі свої невдачі. А той, хто намагається досягти успіху, шукає інструменти та засоби, щоб вирішити усі проблеми. Шановні колеги! Сьогоднішнє наукове дійство є особливим, адже на ньому присутня Президент Асоціації платників податків України Арбузова Валентина Іванівна, що робить сьогоднішню подію знаковою не лише для нашого вищого навчального закладу, а й для усього регіону». У своєму виступі у ході дискусії Андрій Ігорович детально проаналізував структуру доходів Державного бюджету України, динаміку податкового навантаження в державі, динаміку внутрішнього, зовнішнього та державного боргу,  відношення державного боргу до ВВП в країні та способи розширення бази оподаткування. 

 

У своєму виступі Президент Асоціації платників податків України Арбузова Валентина Іванівна наголосила: «Я рада вітати усіх на зустрічі, яку ми проводимо в рамках Дня платників податків України у Тернопільській області. Сьогодні у нас є можливість обговорити ряд важливих питань, які хвилюють як підприємців Тернопільщини, так і нас, організацію, діяльність якої безпосередньо спрямована на захист прав та законних інтересів платників податків. Асоціація платників податків України – єдина професійна громадська організація, яка уже п’ятнадцятий рік поспіль послідовно відстоює позиції платників податків в нашій країні». 

 

Крім того,  Валентина Іванівна нагородила почесною грамотою голову Ради територіального відділення АППУ у Тернопільській області Карпика Ярослава Михайлович за досягнення відділення у 2012 році.

 

На завершення зустрічі було підписано меморандум про співпрацю між  Асоціацією платників податків України та Тернопільським національним економічним університетом.