» » Відбувся П’ятий Україно-Російський симпозіум «Теорія і практика податкових реформ»

Відбувся П’ятий Україно-Російський симпозіум «Теорія і практика податкових реформ»

Дата: 8-07-2013, 15:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Протягом 2-7 липня 2013 року в Національному університеті державної податкової служби України (м. Ірпінь) відбувся П’ятий Україно-Російський симпозіум «Теорія і практика податкових реформ».

 

Метою проведення даного заходу було обговорення актуальних проблем реформування податкових систем, вироблення рекомендацій щодо удосконалення податкової політики в Україні та Російській Федерації, формування наукових колективів для проведення спільних досліджень податкового спрямування.

 

Напрямки роботи симпозіуму – пошук шляхів вирішення найактуальніших проблем реформування податкових систем, вироблення науково-обґрунтованих рекомендацій щодо вдосконалення податкової політики; обмін досвідом щодо питань податкових перетворень в Україні та Російській Федерації. 

 

У симпозіумі взяли участь ректор Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри податків і фіскальної політики Крисоватий Андрій Ігорович та доктор економічних наук, професор,  професор кафедри податків і фіскальної політики Десятнюк Оксана Миронівна. Нагадаємо, що Третій Україно-Російський симпозіум відбувся 1-3 лютого 2011 року в стінах ТНЕУ. 

 

На пленарному засіданні симпозіуму Андрій Ігорович виступив із доповіддю «Дивергенція суспільної природи преференціального оподаткування», а Оксана Миронівна на засіданні другої секції доповідала на тему «Формування системного підходу до управління податковим боргом».

 

У рамках симпозіуму працювало три секції та відбувся круглий стіл «Реалізація концепції податкових видатків і пошук підходів до оцінки ефективності податкових пільг». Також було організовано тематичну дискусію «Вплив зростаючої економічної нестабільності на використання нових інструментів податкового регулювання» та стратегічну дискусію «Інноваційні підходи розвитку Україно-Російського симпозіуму «Теорія і практика податкових реформ»».