» » Чи потрібно читати книжки і цікавитись сучасним мистецтвом та літературою?

Чи потрібно читати книжки і цікавитись сучасним мистецтвом та літературою?

Дата: 21-10-2013, 09:57 | Автор: Алєксійчук Марина, гр.. Т-21, ФМБМ

Риторичне, на перший погляд, питання. Адже навколо тільки і розмов про політику, економіку і рівень життя в країні. Завжди потрібно знаходити час для єднання з власним «я» і прекрасним, хоч не так і багато того часу у сучасного студента. 

 

Саме тому студенти групи Т-21, ФМБМ вирішили відвідати літературно-мистецький вечір «ЛЮДИ ПОГОДИ», що відбувся 13 жовтня 2013 року у м. Львові. 

 

Вечір організував молодий львівський письменник Іван Байдак.

«Бути письменником – це мати можливість втілити усі мрії в житті. Я навряд вже стану піаністом чи виноробом, не опаную «йогу», та й не матиму власної оранжереї. Але я в змозі стати будь-ким у своїх романах. Можу бути простим журналістом або зіркою Бродвею, власником іспанського ранчо чи навіть Ватиканським монахом. Ким-завгодно! Лише у творах… Але хто сказав, що там відсутнє життя?» - говорить письменник про власну творчість. 

Спеціально запрошеними гостями стали Марк Лівін – сучасний український письменник-прозаїк, блогер та музикант, лауреат літературного конкурсу видавництва «Смолоскип» (за 2012 рік). У складі гурту «My Way» — учасник популярного телевізійного проекту «Україна має талант. 4 сезон»(інф. взято з Вікіпедії), а також Роман Штігер – письменник, поет, автор збірки «НЕВІРШІ».

 

На зустрічі автори зачитували уривки зі своїх творів, тизерні матеріали до майбутніх збірок, що тільки формуються і готуються до друку, вели задушевну бесіду і охоче відповідали на питання різного характеру, враховуючи особисті. 

 

Здавалось би, люди, якими захоплюються, просять підписати книжку чи сфотографуватись, недосяжні особи,  насправді виявились цілком звичайними і приємними хлопцями, з якими можна поспілкуватись на будь-яку тему.

 

Іван Байдак, спеціалізуючись на психології стосунків, досить тонко відчуває людську душу і  ділиться своїми спостереженнями і думками з оточуючими, зокрема в своєму романі «Особисто Я особисто Тобі», де розмежовує стосунки на дві сторони: з т. зору жінки і з  т. зору чоловіка. 

Марк Лівін – людина,яка пише для нас про себе. 

 

«Що б не говорив письменник, які б відмовки не придумував, він завжди писатиме про себе ,своє життя і свої стосунки у своїх творах» - говорить Марк про творчість. 

 

Роман Штігер – геніальний поет, який може настільки тонко відобразити душу, вклавши її в свої «невірші». 

 

Цим легендарним тріо неможливо не захоплюватись, неможливо не читати їх, неможливо не відчувати їхньої творчості. 

 

Жоден з присутніх не пошкодував витраченого часу , всі ми винесли безліч уроків з перейнятого досвіду, описаного в творах митців.

На завершення вечора автори надали можливість придбати свої книжки, зокрема роман «Особисто Я особисто Тобі» Івана Байдака, «Невірші» Романа Штігера, «Книжку» та «Життя та інша хімія» Марка Лівіна.

Письменники подякували за щирі оплески та уважних слухачів,  дали автографи та сфотографувались напам’ять зі своїми палкими шанувальниками. 

 

Окрім того студенти  встигли побродити романтичними вуличками старовинного Львову, насолодитись справжньою львівською кавою і гостинністю міста та його жителів, незважаючи на дощову, типову для львів’ян, погоду.