» » Науковці ФКІТ презентували японським колегам свої винаходи

Науковці ФКІТ презентували японським колегам свої винаходи

Дата: 30-10-2013, 12:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Протягом 24-25 жовтня 2013 року в Одеському національному політехнічному університеті за участю Першого заступника Міністра освіти і науки України Євгена Суліми відбулася Міжнародна українсько-японська конференція з питань науково-промислового співробітництва, метою якої, за словами організаторів, є дослідження можливостей та правових меж іноземного інвестування в інноваційні проекти для національного виробництва.

 

Представники майже сімдесяти вищих навчальних закладів України презентували потенційним інвесторам свої результати досліджень, діючі моделі виробничих технологій та проекти вдосконалень впроваджених в дію систем. Японську делегацію на конференції представляли заступник Міністра освіти, культури, спорту, науки та технології Фудзікі Кандзі, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Саката Тоічі, Президент Агентства з науки та технологій Японії (JST) Накамура Мічіхару, Виконавчий директор Агентства з науки та технологій Японії (JST) Обара Мічіо та інші.

 

Науковці факультету комп’ютерних інформаційних технологій -  доктор технічних наук, професор, декан ФКІТ Дивак М. П.  та кандидат технічних наук, доцент кафедри комп’ютерних наук Пукас А. В. демонстрували досягнення винахідників Тернопільського національного економічного університету. Зокрема, систему комп’ютерного розпізнавання облич та систему екологічного моніторингу,  безпровідну сенсорну мережу підвищеної надійності та систему автоматичної генерації тестів для контролю знань. Особливе зацікавлення у японських науковців викликав прилад ідентифікації голосового нерва.

 

За словами професора Дивака М.П. участь у подібних заходах підтверджує високий науковий рівень вищого навчального закладу, а можливість представлення винаходів та розробок збільшує ймовірність  пошуку іноземних інвестицій для вітчизняної науки.