» » У бібліотеці презентували Слово

У бібліотеці презентували Слово

Дата: 1-11-2013, 11:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

30 жовтня 2013 року в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася надзвичайно цікава культурно-мистецька зустріч, винуватцями і натхненниками якої стали мати і дочка Ірина та Мар’яна Савки. Ірина Савка є авторкою прекрасної збірки новел «Осиний мед дикий», розповіді у якій взяті із реальних життєвих фактів. Мар’яна Савка – відома українська поетка, котра зараз живе у Львові, а на зустрічі презентувала книгу «Пора плодів і квітів». Обидві книги вийшли у видавництві «Старого Лева», де працює Мар’яна Савка. На зустрічі був також присутній директор видавництва Микола Шейко.

 

Приємним був той факт, що представники студентської літературної студії «Магія слова» були учасниками цього прекрасного вечора, який був сповнений справжньої магічності, адже і прозова, і поетична збірки уже вкотре засвідчили про багатство нашої мови, культури, звичаїв і традицій. Презентовані книги мають стати для усіх поціновувачів енциклопедією українськості, адже у них є все: і милозвучна українська мова з використанням давно забутих слів, і блискучі літературні сюжети, і приклади з народної медицини, і багато народних пісень та інших творів нашого фольклору.

 

Керівник літературної студії «Магія слова» Ю. Дзюла, який є актором театру-студії «Сузір’я» (очолює студію заслужений діяч мистецтв України Орест Савка), читав новелу Ірини Савки «Остання молитва», теплі слова про письменниць сказав голова Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України Євген Без коровайний. На зустрічі панувала тепла родинна аура свята.

 

Учасники літературної студії «Магія слова» були надзвичайно зворушеними творчістю Ірини та Мар’яни Савки, адже вони отримали майстер-клас із створення поетичних та прозових творів, збагатилися духовно, більше дізналися про письменницьке мистецтво, а також зрозуміли ту незаперечну істину, яка його величність Слово ставить на сторожі теперішніх і прийдешніх поколінь.

 

 

 

Відділ гуманітарної освіти
та виховання