» » Засідання науково-методичного семінару кафедри іноземних мов та професійної комунікації

Засідання науково-методичного семінару кафедри іноземних мов та професійної комунікації

Дата: 19-11-2013, 15:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Нещодавно відбувся науково-методичний семінар кафедри іноземних мов та професійної комунікації за участю представника корпусу Миру в Україні Метью Тюрнера. У роботі семінару взяли участь 27 осіб.

 

Відповідно до плану проведення семінару заслухано чотири доповіді різної тематики. Зокрема, Метью Тюрнер презентував свою доповідь на тему «Мотивація як одна із вагомих складових у партнерстві викладач↔студент». Доцент Загородня Л.З. виступила з доповіддю «Переклад атрибутивних of-фраз українською мовою». Доцент Котовська Т.І. ознайомила учасників семінару з доповіддю «Особливості лінгвістичного аналізу тексту». Доповідь доцента Лотоцької О.Л. була присвячена дослідженню «Нетрадиційні форми сучасного наративу».

 

Викладачі кафедри взяли участь в обговоренні таких питань як психологічні особливості мотивації, методи та прийоми мотивації, шляхи підвищення мотивації студентів до вивчення іноземних мов, специфіка та способи перекладу атрибутивних фраз на українську мову, функціонування нетрадиційних форм наративу, класифікації підходів до лінгвістичного аналізу текстів.

 

Матеріали семінару сприятимуть формуванню у студентів позитивної мотивації до навчально-пізнавальної та науково-дослідницької діяльності, дозволяють розвинути у студентів вміння аналізу фахових тестів та підвищити рівень професійно орієнтованого мовлення студентів іноземною мовою.