» » Шановні студенти, працівники та професорсько-викладацький колектив кафедри філософії!

Шановні студенти, працівники та професорсько-викладацький колектив кафедри філософії!

Дата: 21-11-2013, 08:45 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

За регламентом ЮНЕСКО у третій четвер листопада у світі відзначається Міжнародний день філософії.

 

Філософія − праматір усіх наук. З неї усе починалося і до неї досі усе зводиться. Мислителі стверджували, що суть філософії полягає в подиві. І справді, вона народжується з природного прагнення людини цікавитися собою й світом, в якому вона живе. Саме філософія допомагає кожному з нас розвивати своє мислення.

 

Ми живемо у «добу великих перемін». Зараз, як ніколи раніше, актуальне твердження, що філософія є невід'ємним елементом духовної культури людства. Вона навчає нас розуміти докорінні зміни, що відбуваються в світогляді, усвідомити історичний характер людського буття. Вивчення цієї дисципліни в нашому університеті не тільки розширює кругозір, а й допомагає ефективно аналізувати економічні процеси в Україні та світі.

 

Відомий мислитель ХІХ століття Л. Хаббард твердив, що мудрість призначена для кожного, хто бажає простягнути до неї руку. У цей день я хочу привітати студентів, працівників, професорсько-викладацький колектив кафедри філософії ТНЕУ − людей, які постійно шукають відповіді на найскладніші питання нашого життя.

 

Бажаю Вам сміливих проектів, професійних досягнень, нових цікавих ідей, здоров’я та благополуччя Вашим родинам.

 

Залишайтесь завжди у пошуку істини!

Ректор ТНЕУ                                                                               А.І.Крисоватий