» » У філармонії показали «Сотниківну»

У філармонії показали «Сотниківну»

Дата: 29-11-2013, 10:11 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 

 27 листопада 2013 року у Тернопільській обласній філармонії відбулася дуже цікава вистава за повістю нашого земляка Богдана Лепкого «Сотниківна», драматичний варіант тексту якої розробив знаний у нашому краї письменник Богдан Мельничук.

 

Часи гетьманування Івана Виговського (друга половина ХVII ст.) є одними з найвеличніших в історії України, адже під час козацько-московської війни 1658-1659 років у битві під Конотопом гетьман вщент розбив московитів, про що пізніше заговорив увесь світ.

 

Драматичний театр-студія «Сузір’я» м. Тернополя, художнім керівником якого є заслужений діяч мистецтв України, лауреат Міжнародної літературно-мистецької та громадсько-політичної премії ім. братів Богдана і Левка Лепких Орест Савка, зумів перейнятися історичним минулим, зрозуміти вагу Лепкового слова, пережити долі відважних козаків та й усієї України у непрості часи війни з Москвою. 

 

Вистава «Сотниківна» є суголосною нашому часу, адже боротьба за незалежність України триває ще й досі, тому саме зараз так потрібно показувати своїми святими ділами любов до нашої держави, до її мови, фольклору, а також бути впевненими у тому, що ми живемо у найкращій країні світу. 

 

Приємно, що студенти і працівники нашого університету – Павло Лукіша, Олег Яцків, Оксана Балуцька, Юрій Дзюла – грали провідні ролі у виставі «Сотниківна» і є акторами театру-студії «Сузір’я», який пише нову сторінку в історії Тернопільщини.

 

Любімо Україну, звеличуймо її своїми вчинками, а драматичний театр-студія «Cузір’я» нехай і надалі акторською майстерністю повертає нас до тих героїчних сторінок минулого, які неможливо забути.

 

Юрій Дзюла, методист відділу гуманітарної освіти та виховання, актор театру-студії «Сузір’я»