» » «Люди, читайте! У наш час іноді це єдина можливість зберегти в собі людину!»

«Люди, читайте! У наш час іноді це єдина можливість зберегти в собі людину!»

Дата: 17-12-2013, 16:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 

Під таким гаслом у ТНЕУ відбулися фінальні пари з дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням», де студенти-першокурсники виголошували публічні промови, презентуючи сучасні україномовні книжки.

 

Виступи – це один із етапів читацького проекту в університеті, що триває з ініціативи та за підтримки кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства (керівники курсів – к. філол. н., доц. Леся Іванівна Біловус,  к. філол. н., доц. Ольга Володимирівна Блашків, старший викладач Теофілія Теофіліївна Вількова, к. філол. н., доц. Ольга Миколаївна Гавура, к. філол.н., доц. Наталія Мирославівна Ліщинська, д. філол. н., доц. Ірина Юріївна Шкіцька).

 

Ці заходи мають на меті:  сприяти підвищенню в українському суспільстві престижу читання та людини-читача, інтелектуала-патріота; пропагувати здобутки сучасної української літератури та українського книговидання; удосконалити читацькі смаки студентів, їхні вміння вибирати та оцінювати книги; розвивати буккросинг у ТНЕУ; спонукати студентів до самостійного опрацювання окремих тем із курсу (жанри наукових текстів, правила складання бібліографічних описів, мовлення на широкий загал); розвивати культуру слухання і сперечання; навчити мистецтву презентації та самопрезентації.

 

На фото: студенти групи МАУН-12

Фото: Ірина Волинець