САД ПОШАНІВКУ ТАТА

Дата: 17-02-2014, 16:38 | Автор: Марія Баліцька

 

 

 САД ПОШАНІВКУ ТАТА заклали 13 лютого 2014 року студенти, викладачі, працівники Тернопільського національного економічного університету в читальному залі бібліотеки ТНЕУ під час презентації книги «ТАТОВІ», висловлюючи власні міркування стосовно високої ідеї пошанівку тата і зачитуючи присвяти найдорожчій людині.

 

Президія цього разу складалася лише з татусів, які, власне, й оцінювали і книгу, і захід, на який зібралися ті, хто направду любить батька… 

 

Схвильованим – до сліз – був виступ студентки Українсько-німецької факультет-програми Тетяни Возьної, вдячними – до глибини душі – були слова студентки факультету аграрної економіки та менеджменту Сніжани Радик, піднесено-урочистим був виступ студентки факультету економіки та управління Інни Дричик.

 

Про своєчасність, важливість і актуальність теми, оспіваної у книзі «Татові» говорили д.е.н., професори, завідувачі кафедр Анатолій Вихрущ і Василь Дерій, к.ф.н., доценти Михайлина Шумка та к.п.н. Василь Ященко, голова Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України Євген Безкоровайний і проректор ТНЕУ, д.е.н., професор Василь Брич, який свій виступ закцентував на можливостях самовираження і самовдосконалення студентів у стінах саме Тернопільського національного економічного університету, де сміливі творчі ініціативи завжди підтримує ректорат університету і особисто ректор – д.е.н., професор Андрій Крисоватий.

 

Пісенною окрасою заходу був виступ дуету ТНЕУ «Вишиванка» у складі Орести Мочули та Мирослави Бурик, які заспівали «Молитву за Україну» (слова Володимира Вихруща, музика Василя Подуфалого) та пісню про «Батька – сивого Лебедя, юність якого на крилах лебедята несуть…»

 

Свято організувала і провела Марія Баліцька, упорядник і редактор книги, головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка», член НСПУ і НСЖУ.

 

І кілька слів про саму книгу:

«ТАТОВІ» — колективний Гімн тернополян найдорожчій Людині із вдячністю за подароване Життя. 

 

Книга «Татові»  об’єднала 100 авторів — письменників, літераторів, творчих особистостей, які сотворили 133 присвяти: поетично і віршовано, есе і оповідання, сповідь і замилування, — немов посадили Сад Пошанівку Тата, у якому також росте напутнє Слово священика, повчально-виховне Слово науковця-педагога, і Слово пошанівку батьків — зі Святого Євангелія.

 

Кожне деревце – особливе. 

Кожна праця – Богу мила.

Усе добре примножує радість.

І мовчазно-великою  є радість бути Татом. 

У тій радості закладена могутня сила єднання, глибинна мудрість віків, працьовитість, вражаюча відданість і любов серця.

 

Книга стане в пригоді науковцям, учителям, вихователям, духовним наставникам, студентській та учнівській молоді, усім, хто любить Прозу, Поезію і Тата.