» » Звернення академічної спільноти та студентства ТНЕУ

Звернення академічної спільноти та студентства ТНЕУ

Дата: 19-02-2014, 18:45 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Академічна спільнота та студентство Тернопільського національного економічного університету звертаються до української громади у зв’язку з напруженою громадсько-політичною ситуацією, що склалася в державі.

 

Ескалація насилля набула загрозливих форм і стала апогеєм у протистоянні народу і влади. Громадянський конфлікт, наслідки якого можуть бути непередбачувані, триває. 

В Україні знову пролилася кров наших співвітчизників. Внаслідок протиправних дій сотні поранених потребують медичної допомоги. Висловлюємо глибокі співчуття родинам загиблих і постраждалих під час подій у Києві та інших регіонах країни. 

 

Нас непокоїть ситуація нагнітання громадянського протистояння та прояви агресії й ненависті окремих сил. Насильство ніколи не було і не є конструктивним способом вирішення проблем. Його слід негайно зупинити та відновити верховенство права і конституційного ладу.

 

Ми хочемо вберегти свій край від розбрату та  свавілля. Пам’ятаймо, що життя людини – це найвища цінність!

 

 Сьогодні дуже важливо відмовитися від ультиматумів й зробити все можливе для розв’язання ситуації лише мирним шляхом. 

 

Розкол країни, загроза громадянської війни – це жахливі реалії сьогодення. Закликаємо усіх утриматися від протиправних дій, силового протистояння, погроз й вирішити питання майбутнього України за столом перемовин, а не на барикадах.

 

Ми не бачимо інших способів захисту наших інтересів, окрім таких, що є мирними. В Україні є достатньо інтелектуальних ресурсів та організаційних можливостей знайти порозуміння у руслі дипломатії.

 

Закликаємо студентів у ці напружені дні   бути розсудливими, пильними, поміркованими, утриматися від захоплення адміністративних будівель, нищення майна. 

 

Протиправні дії становлять загрозу для суверенітету держави та її національної цілісності. Ми засуджуємо безвідповідальних політиків і окремих представників влади, які штовхають людей на громадянське протистояння.

 

В Україні не повинна проливатися кров ані мирних громадян, ані правоохоронців!

 

Тільки шляхом переговорів, спрямованих на стабілізацію та врегулювання конфлікту, можна повернути країні мирне життя. 

 

Віримо у силу нашого народу і просимо у Бога мудрості для наших політиків!