» » Студенти ТНЕУ зустрілися з мовознавцем Наталією Дащенко

Студенти ТНЕУ зустрілися з мовознавцем Наталією Дащенко

Дата: 21-02-2014, 12:55 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 

Дев’ятнадцятого лютого, в рамках тижня рідної мови, у ТНЕУ відбулася зустріч із кандидатом філологічних наук, доцентом кафедри журналістики Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка Наталією Левківною Дащенко.

 

На цікавій мовній зустрічі обговорювали проблеми лихослів’я, лайки, що так перенаситили сьогоднішнє непросте життя. Студенти нашого університету змогли дізнатись про різні види інвектив, тобто лихих слів, а також про їхнє застосування в суспільстві. Були наведені цікаві факти щодо використання лайок у різних країнах світу, а також надзвичайно актуальним був той факт, що використання мовцями згрубілих слів веде до синдрому Туретта, що само по собі є уже хворобою.

 

Наталія Дащенко зуміла зацікавити, навіть дещо епатувати студентів ТНЕУ фактами, які спонукають задуматись над потрібністю лихих слів, а також намаганням уникати їх у своєму мовленні. Наша мова має бути чистою і душевною, щоб зберегти отой правічний код і стати носіями найкращої мови у цілому світі.

 

Щиро дякуємо Наталії Левківні за дотик до багатющого джерела рідного слова. Нехай же її праця на ниві української культури буде завжди вдячною і захоплюючою.