» » Музична вистава для дітей працівників університету «ДИТЯЧИМИ СТЕЖИНАМИ ВЕЛИКОГО ТАРАСА»

Музична вистава для дітей працівників університету «ДИТЯЧИМИ СТЕЖИНАМИ ВЕЛИКОГО ТАРАСА»

Дата: 27-02-2014, 10:56 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 

Шановні колеги! Щовесни, на початку березня, в Україні  вшановують пам'ять Великого Кобзаря  Тараса Григоровича Шевченка.Запрошуємо Вас та Ваших дітей на музичну виставу «Дитячими стежинами Великого Тараса», приурочену 200-ій  річниці від дня народження справжнього генія українського народу. П’єса, створена творчим колективом нашого університету,  допоможе маленьким українцям відкрити для себе юного Шевченка.  

 

Музична вистава — для родинного перегляду, вона запросить  Вас та Ваших діточок сміливо мандрувати стежками нелегкого дитинства Кобзаря, спостерігаючи за народженням паростків незламного духу апостола правди нашого народу.

 

Чудові декорації на сцені відтворять мальовничий український край, перед глядачем постануть і тісна глиняна хатина, яка стане для Тараса найдорожчим місцем на землі, і  квітуча калина, і садок вишневий коло хати… 

 

А ще кожен присутній у залі спостерігатиме, як від народних дум співців-кобзарів та розповідей діда Івана про козаків і гайдамаків у доброму й чуйному серці Тараса запалає вогник любові до пісні української, до  рідної землі і свого народу. 

 

 У виконанні учасників художніх колективів університету, одягнутих в автентичні народні костюми відомої колекціонерки вишиванок Віри Матковської,  по-новому звучатимуть такі близькі й знайомі кожному пісні на слова великого поета. 

 

…Кожне слово Тараса ніби із сьогоднішнього дня.  Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Кобзаря — живе і вічне. Вивчаймо його, думаймо про нього, живімо Шевченком!

 

Запрошення на виставу «Дитячими стежинами Великого Тараса»,  що відбудеться 4 березня о 15.30 год.,  можна  отримати  у  відділі  гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ, тел.47-58-59.