» » Година спілкування з Марією Корман

Година спілкування з Марією Корман

Дата: 4-03-2014, 16:36 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 

З нагоди 190-річчя від дня народження Костянтина Ушинського, для студентів навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б. Гаврилишина, груп МЗЕД-31 та МЗЕД-51, було проведено годину спілкування із кандидатом історичних наук, доцентом кафедри психологічних та педагогічних дисциплін Марією Михайлівною Корман на тему «Ні, я українець!». Організатор зустрічі – відділ гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ.

 

Під час спілкування студенти більше дізналися про видатного українського педагога. Дехто тільки відкрив для себе Костянтина Дмитровича Ушинського (1823/1824 - 1870) - основоположника наукової педагогіки й народної школи, автора праць з теорії та історії педагогіки, який першим поставив виховання на наукове підґрунтя, поєднавши педагогіку з психологією та іншими науками про людину, створив підручники для початкового навчання «Рідне слово» та «Дитячий світ», розробив програму педагогічної освіти, проект учительської семінарії, розвинувши та вдосконаливши методику початкового навчання, високо підніс суспільне значення вчительської праці. 

 

Його називають, звичайно ж, російським видатним педагогом, і дуже мало де згадується про те, як він уболівав за долю української мови, за долю народних шкіл в Україні, як глибоко відчував кревну спорідненість з рідною землею…

 

Матеріал був поданий викладачем у доступній та цікавій формі, з використанням мультимедійних пристроїв. На основі прочитаних творів К. Ушинського, між студентами груп МЗЕД-31 та МЗЕД-51 був проведений конкурс, у якому перемогла дружба.

 

У кінці години спілкування кожним студентом були зроблені висновки, що особисто для кожного дає творчість Костянтина Ушинського.