Світлом Тарасового слова

Дата: 7-03-2014, 14:46 | Автор: Мар’яна Шаваровська

Світлом Тарасового слова наповнилися залюблені у творчість незабутнього Шевченка студенти, викладачі, працівники університету, зібравшись 6 березня у читальній залі бібліотеки ТНЕУ на свято Поезії, яке було приурочене 200-річчю Великого Кобзаря.

 

Учасників зібрання привітав директор наукової бібліотеки, к.е.н., доцент Казимир Возьний та представив гостей – членів Національної спілки письменників України Марію Баліцьку, Романа Ладику, Любов Малецьку, Валентину Семеняк, а також к.і.н., доцента кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства, культуролога Надію Білик.

 

Письменники у своїх виступах наголошували на Величі Постаті Генія Українського Народу, адже Шевченко – це явище велике і вічне – невичерпний і нескінченний… Волею історії Тарас Григорович Шевченко ототожнений з Україною і разом з її буттям продовжується нею, вбираючи в себе нові дні і новий досвід народу, відзиваючись на нові болі і думи, стаючи до нових скрижалів долі. Він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення.

 

Ми на вічнім шляху до Шевченка, творчість якого актуальна, як ніколи, саме у наші дні, коли майже кожен рядок Великого Кобзаря, який вірив, що «Встане Україна, і розвіє тьму недолі…», - перегукується із подіями Євромайдану, коли встала Україна і розвіяла тьму недолі…

 

Студенти університету Арсен Воробець, Інна Щурик, Олена Сосульська, Сніжана Радик активно долучилися до розмови і разом з гостями сотворили поетичний віночок Кобзареві, читаючи як нетлінне Тарасове Слово, так і авторські присвяти Пророкові України.

 

Письменники Марія Баліцька, Любов Малецька, Валентина Семеняк подарували організаторам свята авторські книги, долучившись до поповнення  бібліотечного фонду найціннішим скарбом для духовного зростання людини – друкованою книгою, за що отримали Подяки.