» » Звернення Ради ректорів вищих навчальних закладів Тернопільської області до світової громадськості та освітянської спільноти

Звернення Ради ректорів вищих навчальних закладів Тернопільської області до світової громадськості та освітянської спільноти

Дата: 11-03-2014, 11:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Колективи вищих навчальних закладів Тернопільщини глибоко занепокоєні дислокацією озброєних груп Російської Федерації в Автономній Республіці Крим, що є відвертим посяганням на територіальну цілісність нашої держави, порушенням суверенітету та втручанням у внутрішні справи України.


Наша країна багатонаціональна: на Тернопіллі дружно живуть українці та молдавани, росіяни та поляки, білоруси та євреї, грузини та вірмени. Кримські татари та росіяни приїжджають до нас вивчати філологію, студенти Сполучених Штатів Америки, Ісламської Республіки Іран, Республіки Ірак, Республіки Польща, Республіки Індія, Королівства Марокко – медицину, громадяни Республіки Камерун, Федеральної Республіки Нігерія, Республіки Конго – інформатику, Республіки Еквадор – економіку. Ми завжди знаходили спільну мову та взаєморозуміння, надавали пріоритет загальнолюдським гуманістичним цінностям. Україна завжди зустрічала гостей хлібом-сіллю, піснями та квітами.

 

Упродовж незалежності України ми зберігали стабільність і спокій у державі, наші кордони були непорушні та недоторкані. Цинічна інтервенція збройних сил традиційно братньої країни та ескалація конфлікту на території України суперечить міжнародним угодам і нормам міжнародного права, загрожує незалежності нашої держави. Більше того – така провокація з боку Російської Федерації загрожує стабільності в Європі та світі, може призвести до нової гонки ядерних озброєнь.

 

Справа честі людей доброї волі – зупинити зовнішню агресію.

 

Ми закликаємо світову громадськість і освітянську спільноту підтримати волелюбний народ України, докласти усіх можливих зусиль до якнайшвидшого і остаточного врегулювання конфлікту виключно мирним шляхом.

 

Рада ректорів вищих навчальних закладів Тернопільської області