» » Круглий стіл «Фінанси та податки в житті старшокласника»

Круглий стіл «Фінанси та податки в житті старшокласника»

Дата: 20-03-2014, 14:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Дев'ятнадцятого березня 2014 року в науковій бібліотеці Тернопільського національного економічного університету відбулося засідання круглого столу «Фінанси та податки в житті старшокласника». У заході взяли участь більше п’ятдесяти учнів шкіл та коледжів Тернопільщини. 

 

Модератором круглого столу виступив кандидат економічних наук, доцент кафедри податків та фіскальної політики, заступник декана факультету фінансів Анатолій Ігорович Луцик. До складу журі ввійшли науковці: доктор економічних наук,  професор Оксана Миронівна Десятнюк, доктор економічних наук, професор Тетяна Олексіївна Кізима, кандидат економічних наук, доцент  Володимир Андрійович Валігура та кандидат економічних наук, доцент Анатолій Ігорович Луцик.

 

Учні шкіл міста Тернополя та студенти Чортківського інституту підприємництва і бізнесу ТНЕУ представили свої доповіді. Згодом розгорнулася жвава дискусія, у якій взяли участь молодь та науковці Тернопільського національного економічного університету. 

 

Обговоривши виступи старшокласників, було обрано найцікавіші доповіді. Призерів нагородили грамотами, монографіями та підручниками викладачів вищого навчального закладу. 

 

Перше місце зайняла учениця 11 класу ТСЗШ №10 Соломія Кос з доповіддю «Загальна характеристика єдиного податку та його місце у житті моєї сім'ї». Друге місце отримала учениця ТСЗШ №10 Аня Данилюк. Вона презентувала доповідь «Митний кордон України: перетин громадян та переміщення товарів». Третє місце поділили студенти коледжу Чортківського інституту підприємництва і бізнесу ТНЕУ Аліна Дика з доповіддю «Податки як основа добробуту держави та інструмент перерозподілу фінансових ресурсів» та Андрій Твардовський з доповіддю «Роль податків для суспільства».

 

Сподіваємося, що старшокласники, які взяли участь у роботі круглого столу, стануть студентами Тернопільського національного економічного університету й отримають можливість розвиватися та вдосконалюватися у стінах університету.