» » ІV етап ІІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій

ІV етап ІІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій

Дата: 24-03-2014, 16:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

[url=http://][/url]23 березня 2014 року в актовій залі Тернопільського національного економічного університету відбулося урочисте відкриття ІV етапу ІІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій.

 

Привітавши гостей, проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Василь Ярославович Брич сказав: «Нам дуже приємно, що ІV етап ІІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій проходить у стінах нашого вищого навчального закладу. Тернопільський національний економічний університет приділяє значну увагу розвитку творчо обдарованої молоді. Впевнений, що серед учасників знайдуться ті, хто у майбутньому приєднається до університетської родини ТНЕУ».

 

На церемонію були запрошені: заступник директора департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, заступник голови оргкомітету Оксана Віталіївна Піхурко, начальник відділу Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України Наталія Іванівна Гущина, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Богдан Віталійович Кудренко, керівник інформаційно-аналітичного центру управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради, заступник голови журі Микола Миколайович Кузічев.

 

Урочисту церемонію відкриття вели Оксана Балуцька та Юрко Дзюла. Творчі колективи ТНЕУ радо вітали гостей, що прибули з усіх куточків нашої країни, даруючи юним глядачам справжній чарівний, світлий, ні з чим незрівнянний світ творчості. А вони у відповідь не шкодували палких аплодисментів. Своїми талантами вражали глядачів Павло Тютюнник, Оксана Балуцька, Тетяна Шарган, Сергій Лещук, Наталія Цар, народний вокальний ансамбль «Галичанка», Василь та Ірина Хлистун, Роксолана Залізняк, Владислав Васильків, Ірина Кушнір та зразковий ансамбль танцю «Рожева пантера».

 

Організаторами ІV етапу ІІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій є: Інститут інноваційних технологій і змісту освіти, Департамент освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти.

 

Для участі в олімпіаді прибуло 26 команд з усіх областей України та міста Києва ? 86 учнів, яких супроводжують 29 керівників.

 

У ролі журі виступають 19 провідних науковців, вчителів України та експерт-консультант. 

 

Оргкомітет зустрів учасників та членів журі та забезпечив проживання у готелі та гуртожитках Тернопільського національного економічного  університету. 

 

24 березня розпочалася практична частина олімпіади. Учні отримали завдання, які виконували впродовж чотирьох годин. Учасники з завзяттями взялися за їх вирішення. 

 

Олімпіада охоплює всі розділи шкільної інформатики чи профільного курсу інформаційних технологій. Учасники змагаються у вирішенні прикладних задач: створенні складних структурованих документів, складних алгоритмів обчислення та аналізу даних, керованих презентацій з використанням складної алгоритмічної логіки представлення інформації, моделюванні тематичних баз даних, аналізу та обробки графічної інформації. 

 

ІV етап ІІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій триватиме до 27 березня 2014 року.

 

Вболіваємо за юних конкурсантів та сподіваємося, що вони оберуть для себе наш вищий навчальний заклад й здійснюватимуть свої мрії разом із ТНЕУ!