» » Відбувся науковий семінар «Контроль і ревізія: проблеми організації та здійснення в сучасній Україні»

Відбувся науковий семінар «Контроль і ревізія: проблеми організації та здійснення в сучасній Україні»

Дата: 28-03-2014, 16:57 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

27 березня 2014 року на засіданні студентського наукового гуртка кафедри аудиту, ревізії та контролінгу проведено тематичний семінар «Контроль і ревізія: проблеми організації та здійснення в сучасній Україні».

 

 У семінарі взяли участь: декан факультету обліку і аудиту, к.е.н., доцент Олександр Любомирович Шашкевич, координатор студентського наукового гуртка та проблемних груп, к.е.н., викладач Марія Михайлівна Шестерняк, аспірантка Людмила Іванівна Швець, студенти 1-5 курсів студентського наукового гуртка (проблемної групи) ФОА «Об’єкти і методи ревізійного процесу на підприємстві».

 

 Учасники заходу виступили з доповідями на запропоновану тематику семінару, а саме: «Ревізія як елемент методу економічного контролю» (Блищак Інна); «Основи організації системи контролю в Україні» (Починок Оксана); «Послідовність підготовки до ревізії та організації ревізійного процесу» (Слівінський Олег); «Внутрішній контроль як функція управління» (Шептицька Наталя); «Контрольно-ревізійний процес в Україні: організація та методика здійснення» (Слівінська Оля). 

 

Члени наукового гуртка, студенти з інших проблемних груп та викладачі кафедри аудиту, ревізії та контролінгу активно обговорювали дискусійні питання. Присутні також обговорили питання:

 

-значення ревізії як практичної діяльності та елементу науки про контроль;

-організації громадського контролю для удосконалення соціально-економічних відносин в Україні;

-переваг та недоліків попереднього, поточного та наступного контролю та пріоритету їх впровадження для ефективної діяльності підприємств;

-змін у контрольно-регулюючій системі України;

-вимог до професійно-кваліфікаційного рівня працівників контрольно-ревізійних структур.

 

Підсумовуючи засідання, координатор студентського наукового гуртка, к.е.н., викладач Марія Михайлівна Шестерняк висловила думку, що обрана тема на сьогодні є актуальною і потребує подальшого дослідження проблемною групою.