» » ІІ Міжнародна студентська наукова конференція «Студентські дослідження актуальних питань сучасності іноземними мовами: економічні, соціальні, інноваційні, правові та гуманітарні аспекти»

ІІ Міжнародна студентська наукова конференція «Студентські дослідження актуальних питань сучасності іноземними мовами: економічні, соціальні, інноваційні, правові та гуманітарні аспекти»

Дата: 20-05-2014, 09:41 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

14 травня 2014 року відбулася ІІ Міжнародна студентська наукова конференція «Студентські дослідження актуальних питань сучасності іноземними мовами: економічні, соціальні, інноваційні, правові та гуманітарні аспекти», організована  кафедрою іноземних мов та професійної комунікації ТНЕУ.

 

Конференцію було проведено вдруге з метою підвищення ефективності студентської науково-дослідної роботи, посилення співпраці між вищими навчальними закладами у науковій сфері, а також оптимізацї використання ресурсів іншомовної комунікації для формування та розвитку професійних мовних компетенцій, обміну думками та досвідом між студентами щодо стратегічних питань розвитку в таких сферах як економіка, міжнародна економіка, фінанси, менеджмент, облік та аудит, комп`ютерні науки, право.

 

 Для участі у конференції було представлено більше 110 тез студентів усіх факультетів ТНЕУ, вищих навчальних закладів Луганська, Одеси, Львова, Києва, Вінниці, Чернівців, Чернігова, Івано-Франківська, а також Канади, Польщі, Угорщини, Іспанії, Екваторіальної Гвінеї, Еквадору, Гани, Нігерії, Демократичної Республіки Конго. 

 

У заході брали участь представники професорсько-викладацького колективу кафедри іноземних мов та професійної комунікації, студенти ТНЕУ, а також Львова та Івано-Франківська. 

Відкрила пленарне засідання кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри іноземних мов та професійної комунікації  Наталія Степанівна Лиса, яка зазначила, що у складних умовах розвитку українського суспільства конференція дає можливість  як виявити науковий та творчий потенціал студентів різних напрямів та спеціальностей, так і забезпечити вільний обмін думками, сформувати творчі зв’язки та розширити міжнародні зв’язки між молоддю регіонів України та інших країн.

 

З вітальним словом до гостей та учасників заходу звернувся проректор з наукової роботи ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Зеновій-Михайло Васильович Задорожний, який наголосив на важливій ролі вивчення іноземних мов, зумовленій як викликами ґлобалізованого світу, так і запитами українського суспільства на висококваліфікованих фахівців.

 

Директор Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій, доктор економічних наук, професор Оксана Миронівна Десятнюк тепло привітала учасників конференції та побажала творчого натхнення та плідної праці. Активну участь кафедри іноземних мов та професійної комунікації у створенні умов для реалізації інноваційного потенціалу молоді, формуванні та розширенні міжнародних зв’язків між студентами з різних регіонів України та інших країн відзначив у своєму виступі в.о. директора Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин імені Б.Д. Гаврилишина, кандидат економічних наук, доцент Ігор Михайлович Таранов. 

 

Активні дискусії з питань економічних відносин між Україною та Екваторіальною Гвінеєю, економічної та гендерної нерівності, переговорного процесу, ролі комп’ютерних технологій, важливості особистих якостей у просуванні по службі та особливостей аргументації у веденні бізнесу викликали доповіді Інмакулада Абеге Нкуму, Вікторії Коробій, Ігора Цалина, Ярини Яковів, Сергія Трачука та Павла Ільчука на пленарному засіданні. 

 

Робота продовжилась на секційних засіданнях у таких тематичних напрямах як актуальні питання сучасної освіти в Україні та світі; країнознавчі аспекти у професійній діяльності майбутніх економістів; основні риси та тенденції розвитку ділового спілкування на сучасному етапі; менеджмент: навички та майстерність управління персоналом; актуальні питання правового та соціального розвитку, юриспруденція іноземними мовами; структура та технології маркетингу; сучасні тенденції розвитку міжнародної економіки; глобалізація і євроінтеграція: особливості інтеграції України у світовий економічний та політико-правовий простір; роль сучасних інформаційних технологій у навчанні.