» » Програму стажування у Верховній Раді України презентували у ТНЕУ

Програму стажування у Верховній Раді України презентували у ТНЕУ

Дата: 20-05-2014, 15:33 | Автор: головний редактор газети "Університетська думка" Марія Баліцька

Співробітники Програми «РАДА» для студентів, аспірантів та молодих вчених Тернопільського національного економічного університету провели 20 травня 2014 року у читальному залі бібліотеки університету (вул. Бережанська, 4) презентацію Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади.

 

Представив гостей студентам, аспірантам і молодим науковцям ТНЕУ директор Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками З.І.Кривий.

 

Зацікавлено слухали присутні народного депутата України I скликання, старшого консультанта Програми «Рада» Володимира Крижанівського, який висловив своє замилування і з назвою нашого міста, провівши паралель із терновим вінком на голові Ісуса та з народною піснею «Цвіте терен», і з самим містом Тернополем; назвав декілька видатних постатей, серед яких лікар Іван Горбачевський, який прославив Україну на весь світ; згадав славетного вченого-економіста Туган-Барановського, видатну особистість Маргарет Тетчер і нашого земляка – секретаря Римського клубу, видатного економіста сучасності Богдана Гаврилишина, побажавши студентам з повагою ставитися до своєї обраної професії і мріяти…

 

-Можливо, серед вас є майбутня Маргарет Тетчер чи Богдан Гаврилишин, - сказав, звертаючись до студентів ТНЕУ, В.П.Крижанівський.

 

Програма «РАДА» минулого року розпочала свою роботу в Україні з метою надання знань про більш ефективну співпрацю між виборцями та їх представниками в єдиному законодавчому органі України – Верховній Раді України.

 

Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади представила студентам факультету обліку і аудиту, факультету банківського бізнесу, факультету фінансів, факультету Державного управління, Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д.Гаврилишина координатор Ліги Інтернів Катерина Садохіна.

 

Студенти університету (ФББ -  Василь Пернатович; ФОА – Наталія  Дьогла;  ФОА – Павло Бич) , відповівши правильно на поставлені координатором запитання, змогли заробити подарунки від Ліги інтернів.

 

Студенти ТНЕУ, аспіранти, молоді вчені дізналися, як можна потрапити на стажування до Верховної Ради України та до центральних органів виконавчої влади.

 

Бажаючі стажуватися у Верховній Раді України заповнили відповідні анкети, і відтепер вони чекатимуть, чи запросять їх на співбесіду, яку передбачає другий тур відбору учасників.

До слова, Програма парламентського стажування діє уже 19-й рік. За цей час більше 1300 українських студентів, аспірантів та молодих політиків отримали нагоду працювати у різних парламентських комітетах і управліннях, серед яких –  випускники Тернопільського національного економічного університету.