» » Круглий стіл «Інноваційні підходи до управління організаціями на ринку інвестицій»

Круглий стіл «Інноваційні підходи до управління організаціями на ринку інвестицій»

Дата: 27-05-2014, 10:52 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 22 травня 2014 року відбувся науковий круглий стіл, організований кафедрою менеджменту організацій  та інноваційного підприємництва «Інноваційні підходи до управління організаціями на ринку інвестицій».

 

 Зі вступним словом розпочав науковий семінар в.о. завідувача кафедри менеджменту організацій та інноваційного підприємництва, д.е.н., професор П. П. Микитюк. Він обумовив нагальну прагматику розгляду такої тематики, оскільки сучасні досягнення України щодо функціонування національної інноваційної системи є недостатніми для забезпечення її сталого розвитку  та виходу на європейські стандарти життя українських громадян в найближчій перспективі за рахунок економічного зростання.

 

З вітаннями до учасників круглого столу звернувся декан факультету економіки та управління, к.е.н., доцент В. М. Островерхов, який зазначив, що сьогодні існує системна проблема щодо забезпечення  результативності, якості функціонування і структури креативної частини національної інноваційної системи. 

 

Директор Тернопільського регіонального центру інвестицій та розвитку А. Мартишко розповів про стан та проблеми інвестиційної привабливості Тернополя та Тернопільської області. Представники Тернопільської міської ради Ю. Дейнека та О. Напора окреслили потенційні можливості здійснення інвестиційного прориву та вже реалізовані у цьому напрямку кроки місцевої влади. 

 

У дискусії взяли активну участь завідувач кафедри управління персоналом і регіональної економіки, професор Є. П. Качан, декан факультету обліку та аудиту, доцент  О. Л. Шашкевич, завідувач кафедри аудиту, ревізії та контролінгу М. С. Пушкар, к.е.н, доцент кафедри банківського менеджменту та обліку Б. Г. Сенів та  члени кафедри менеджменту організацій та інноваційного підприємництва. 

 

Результатом  наукового заходу стало виокремлення основних компонентів національної інноваційної системи, діагностика перепон, що гальмують інноваційний розвиток вітчизняних підприємства та окреслення можливостей здійснення узгоджених системних змін для усунення визначених проблем.