Проект «Україна – Норвегія»

Дата: 26-09-2014, 17:11 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 25 вересня 2014 року в Тернопільському національному економічному університеті відбулася зустріч ректора, доктора економічних наук, професора А.І. Крисоватого із представниками Міжнародного фонду соціальної адаптації, який був створений за сприяння американського філантропа Джорджа Сороса. До ТНЕУ завітали президент фонду Володимир Рубцов (Vladimir S. Rubtsov) та директор з розвитку Яна Козаченко (Yana Kozachenko).  Також до заходу долучилися в. о. проректора з науково-педагогічної роботи, кандидат технічних наук, доцент Олег Петрович Адамів, в. о. директора Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва та бізнесу, кандидат економічних наук, доцент Віталій Володимирович Буратинський, директор Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій, доктор економічних наук, професор Оксана Миронівна Десятнюк та завідувач кафедри обліку в державному секторі економіки та сфері послуг, доктор економічних наук, професор Михайло Романович Лучко.

 

Колеги обговорювали проект «Україна – Норвегія», метою якого є зменшення впливу негативних соціальних наслідків економічних реформ та реформ оборонного сектору України для звільнених у запас кадрових військовослужбовців і членів їх сімей та сприяння розвитку співпраці між двома країнами. Даний проект реалізовується з 2003 року й за десять років свого існування став одним із наймасштабніших міжнародних проектів на території України.

        

«Надзвичайно приємно, – зазначив Андрій Ігорович, – що Фонд буде співпрацювати з нашим вищим навчальним закладом. Ваші пропозиції є на часі, адже сьогодні ми повинні турбуватися про військовослужбовців та членів їх сімей. Нам потрібно допомагати людям не тільки фінансово, а й психологічно, не залишати наодинці з проблемами.»

        

«Ми обізнані з проблемами, які є в Україні, – відповів Володимир Сергійович, – тому будемо разом долати труднощі, які спіткали українців.» В.С. Рубцов наголосив на тому, що університет – це ключ до вирішення соціальних проблем.

        

Ректор ТНЕУ сказав, що ми будемо сприяти військовослужбовцям звільненим у запас реалізувати себе. «Сьогодні потрібно бачити кінцеву мету, саме тому ми працюємо на перспективу. Адже у сучасному світі є безліч загроз, а їх потрібно враховувати.»

        

Зазначимо, що восени на базі нашого університету відбудеться семінар з участю Міжнародного фонду соціальної адаптації. Основними завданнями якого є підвищення професійної конкурентоспроможності військовослужбовців та членів їх сімей на ринку праці України, мотивації учасників до активної соціальної адаптації в умовах громадянського суспільства з ринковою системою відносин, покращення рівня добробуту сімей військовослужбовців, розвитку підприємництва в середовищі військовослужбовців та співпраці між навчальними закладами України та Норвегії.

        

Норвегія – це новий вектор міжнародної співпраці ТНЕУ. Сподіваємося, що вона буде довготривалою, стабільною, перспективною й проект «Україна – Норвегія» успішно реалізовуватиметься в університеті.