» » Робоча зустріч із представниками Лодзького університету та Університету Матея Бела

Робоча зустріч із представниками Лодзького університету та Університету Матея Бела

Дата: 2-10-2014, 18:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 2 жовтня 2014 року до Тернопільського національного економічного університету завітала іноземна делегація. З робочим візитом прибули представники Лодзького університету (Республіка Польща) – Артур Гайдош та Маріуш Соколовіч, координатор проекту «Функціонування локальних виробничих систем в умовах економічної кризи», а також Університету Матея Бела (Республіка Словаччина) – Лучія Рончакова, аспірант кафедри державної економіки та регіонального розвитку та Каміла Борсекава, директор Інституту економічних наук, координатор проекту «Функціонування локальних виробничих систем в умовах економічної кризи» у Словаччині.

 

Гостей привітав ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий: «Наш університет відкритий до співпраці з колегами. Надзвичайно приємно, що зараз проводиться активна робота у спільній науковій площині. Це фундамент, на якому ми будуватимемо надійні партнерські стосунки.» Гості зазначили, що Тернопіль файне маленьке академічне містечко, де панує атмосфера вільнодумства та науки. До заходу долучилися завідувач кафедри міжнародної економіки Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина, доктор економічних наук, професор Євген Васильович Савельєв та начальник відділу міжнародного співробітництва, кандидат економічних наук Ігор Орестович Ліщинський.

        

Євген Васильович наголосив на тому, що професорсько-викладацький колектив нашого вищого навчального закладу вже здійснює спільні наукові дослідження. «Нам приємно, що колеги мають можливість приїхати до Тернополя й поспілкуватися з науковцями ТНЕУ. Такі проекти є нашим майбутнім. Адже вони відповідають вимогам сучасного суспільства, сприяють налагодженню тісних міжнародних зв’язків й удосконаленню навчальних програм.»

        

«Молодь зараз є мобільною та ініціативною. Тому, якість освіти – це основний фактор при виборі ВНЗ. А без інноваційної наукової складової – це неможливо. Я б хотів, щоб ви проаналізували організаційну структуру й роботу нашого вищого навчального закладу й висловили свої критичні зауваження. Нам цікава ваша думка і не менш цінні ваші пропозиції», – зазначив ректор ТНЕУ.

        

Гості подякували за спілкування й опіку з боку кафедри міжнародної економіки. Сподіваємося, що співпраця з Університетом Матея Бела та Лодзьким університетом буде результативною.