День юриста України

Дата: 8-10-2014, 10:27 | Автор: Директор музею історії ТНЕУ

Професійне свято людей, все життя яких підпорядковане гаслу «Знати право, служити праву, захищати право», відзначається щорічно 8 жовтня.

 

День юриста з'явився в календарі України згідно з Указом Президента № 1022/97 від 16 вересня 1997 року. Це свято, яке об'єднує юристів різних сфер діяльності, що стоять на захисті прав і свобод українців.

 

Для українського суспільства професія юриста дуже важлива, адже саме зараз, коли відбувається процес розвитку правової держави в Україні, перш за все на правознавче співтовариство покладаються надії і завдання затвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення і підвищення правосвідомості та правової культури українців.

 

Ця професія важлива для утвердження демократичних цінностей в суспільстві, принципу верховенства права, для захисту інтересів кожної людини та піднесення загального рівня правової свідомості в країні.

 

На сьогоднішній день юристи працюють абсолютно у всіх сферах діяльності людини. День юриста України відзначають в кожній державній структурі, комерційних установах — скрізь, де працюють юристи.

 

День юриста України офіційно не є вихідним днем. Але традиційно 8 жовтня представників цієї професії вітають чиновники різного рангу.

 

 

За матеріалами Інтернет-ресурсів