» » Інноваційні підходи в управлінні вищою школою

Інноваційні підходи в управлінні вищою школою

Дата: 9-10-2014, 11:39 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Варшавському університеті розпочався проект «Інноваційний університет та лідерство», участь у якому беруть науковці з усієї України (Київського національного університету ім. Т.Шевченка, КНЕУ ім. В.Гетьмана, Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара, Сумського державного університету, НУ «Львівська політехніка», Львівського національного університету ім. І.Франка, Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича тощо).

 

Директор Науково-дослідного інституту інноваційного розвитку та державотворення Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, доцент Олександр Длугопольський також долучився до проекту.

 

Організаторами є Спілка ректорів вищих навчальних закладів України, Варшавський університет (факультет Artes Liberales) та Фонд досліджень освітньої політики (Київ). Проект фінансується за кошти державного бюджету Польщі, зокрема Міністерства закордонних справ.

 

Метою є підготовка лідерів, які мають бажання впроваджувати інноваційні підходи в управлінні вищою школою й окремими навчальними закладами, орієнтовані на впровадження в українських університетах новітніх освітніх технологій.

 

Участь у проекті передбачає проведення:

1.Курсу тренінгів у період з 6 по 17 жовтня 2014 р. у Варшавському університеті на тему «Управління та менеджмент у вищій освіті України і Польщі»;

2.Консультацій з провідними експертами у галузі вищої освіти та розроблення проектів у міні-групах для вирішення різних проблемних питань системи вищої освіти України – 20-31 жовтня 2014 р. (Варшавський університет);

3.Консультацій та дистанційної роботи над міні-проектами (листопад 2014 р. – лютий 2015 р.)

4.Підсумкового семінару в Києві (березень 2015 р.)

 

Тематика лекцій охоплює такі питання: «Виклики, які стоять перед ВНЗ», «Вищий навчальний заклад і Міністерство», «Українські вищі навчальні заклади в контексті нового Закону про вищу освіту», «Організація вищого навчального закладу», «Наукова політика в Європі і світі, дослідження і їх фінансування», «Формулювання стратегії розвитку ВНЗ», «Організація системи навчання», «Неетична поведінка у ВНЗ – інструменти і процедури, що дозволяють їм запобігти», «Інформаційні системи управління ВНЗ», «Фінансова адміністрація ВНЗ» та інші.