» » Міжнародна науково-практична конференція «Формування моделі розподілу влади «центр – місцевість»: теорія і практика».

Міжнародна науково-практична конференція «Формування моделі розподілу влади «центр – місцевість»: теорія і практика».

Дата: 10-10-2014, 10:11 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

9 жовтня 2014 року в Тернопільському національному економічному університеті розпочалася Міжнародна науково-практична конференція «Формування моделі розподілу влади «центр – місцевість»: теорія і практика». 

 

Організаторами конференції виступили: Національне агентство України з питань державної служби, Тернопільський національний економічний університет, Тернопільський регіональний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, Вроцлавський економічний університет (Польща), Люблінський католицький університет імені Івана Павлі ІІ (Польща), Батумський державний університет імені Шота Руставелі (Грузія), Білоруський державний економічний університет (Білорусь), Жилінський університет (Словаччина), Остравський університет (Чехія).

 

Від імені ректора учасників привітав перший проректор ТНЕУ Микола Іванович Шинкарик. «Радий бачити вас у стінах Тернопільського національного економічного університету. Особливо приємно вітати наших гостей із Республіки Польща. Сьогодні ми розпочинаємо роботу Міжнародної науково-практичної конференції, яка вже стала доброю традицією у нашому вищому навчальному закладі. Тематика цього засідання є надзвичайно важливою. Переконаний, що результатом  конференції будуть реальні пропозиції щодо покращення організації роботи в державній службі, які ми передамо до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України. Я бажаю нам активної роботи та виважених рішень», - сказав Микола Іванович.

 

До слова запросили також директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марину Володимирівну Канавець. «Дозвольте привітати учасників конференції від імені голови Національного агентства України з питань державної служби Костянтина Олександровича Ващенка. Однією із головних умов повноцінної інтеграції нашої країни в європейський простір є вдосконалення системи державного управління та місцевого самоврядування, децентралізація влади, наближення до високих стандартів, передбачених Європейською Хартією. Здійснення адміністративної реформи та реформи місцевого самоврядування  дозволить створити необхідні умови для динамічного, збалансованого розвитку України, усунути диспропорції та повернутися до реального самоврядування. Запорукою успіху цих реформ має стати активна участь науковців та експертів у наданні всебічних об’єктивних оцінок політико-правового статусу регіональної влади. Бажаю усім учасникам конференції натхнення, плідної роботи та цікавих відкриттів», - зазначила Марина Володимирівна.

 

Серед запрошених був також заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Олексійович Бицюра. «Радий вітати вас на наших традиційних зустрічах, які присвячені реформуванню всіх механізмів державної влади України. Ми уже неодноразово обговорювали у залі засідань вченої ради Тернопільського національного економічного університету, які проблеми є найбільш гострими на даний час та які зміни треба провести, щоб модернізувати систему управління. Зараз усі сили і ресурси нашої держави спрямовані на збереження соборності та незалежності України, але здійснення реформ, у тому числі адміністративної, є першочерговим завданням», - зазначив Леонід Олексійович.

 

Модератором пленарного засідання виступила доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри державного і муніципального управління Алла Федорівна Мельник, яка і представила першу доповідь на конференції.

 

Заключне пленарне засідання відбудеться 10 жовтня.

 

З матеріалами конференції ви можете ознайомитися у збірнику «Сьомі регіональні та муніципальні читання. Формування моделі розподілу влади «центр – місцевість»: теорія і практика», опублікованому до 50-річчя Тернопільського національного економічного університету.



programa_konferenc_2014.doc
Завантажити Переглянути онлайн