» » «Бухгалтерський облік в Україні в процесі імплементації європейського законодавства».

«Бухгалтерський облік в Україні в процесі імплементації європейського законодавства».

Дата: 18-12-2014, 12:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

У контексті пошуку шляхів та вирішення проблем імплементації європейського законодавства колектив кафедри бухгалтерського обліку в державному секторі економіки та сфері послуг 15 грудня 2014 року провів круглий стіл на тему: «Бухгалтерський облік в Україні в процесі імплементації європейського законодавства».

 

Із вступним словом виступив модератор круглого столу, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри бухгалтерського обліку в державному секторі економіки та сфері послуг Михайло Романович Лучко.Він підкреслив актуальність тематики круглого столу, зазначивши, що в умовах глобалізаційних та євроінтеграційних процесів система бухгалтерського обліку в Україні повинна бути удосконалена з врахуванням досвіду країн ЄС, а також базуючись на реаліях економічної, політичної, соціальної ситуації в країні, на вітчизняному науковому та практичному досвіді.

 

У роботі круглого столу взяли участь:

Вакальчук Роман – PhD, Інститут міжнародних відносин, м. Осло, Королівство Норвегія – дистанційно (за допомогою Skype);

 

Тшинський Павел – PhD, Польсько-український форум партнерства, секретар – дистанційно (за допомогою Skype);  

 

– Кузьмінський Ю.А. – доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри бухгалтерського обліку ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» – дистанційно;

 

– Гуцайлюк З.В. – доктор економічних наук, професор кафедри обліку у виробничій сфері ТНЕУ;

 

Шашкевич О.Л. – кандидат економічних наук, доцент кафедри аудиту, ревізії та аналізу, декан факультету обліку і аудиту ТНЕУ;

 

– професорсько-викладацький колектив, аспіранти кафедри бухгалтерського обліку в державному секторі економіки та сфері послуг ТНЕУ.

 

Засідання круглого столу відбувалося у формі дискусії, спрямованої на вирішення нагальних проблем подальшого розвитку системи бухгалтерського обліку в Україні в умовах імплементації європейського законодавства.

 

Результати досліджень будуть опубліковані у колективній монографії кафедри бухгалтерського обліку в державному секторі економіки та сфері послуг.