» » Практичні кроки – ефективна й довготривала співпраця між Україною та Норвегією

Практичні кроки – ефективна й довготривала співпраця між Україною та Норвегією

Дата: 12-02-2015, 18:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Одинадцятого лютого 2014 року у Тернопільському національному економічному університеті відбулося урочисте засідання з нагоди вручення свідоцтв про підвищення кваліфікації випускникам курсів професійної перепідготовки військовослужбовців збройних сил України звільнених у запас та членів їх сімей. До залу засідань ученої ради ТНЕУ завітали винуватці свята, а також шановані гості –  президент Міжнародного фонду соціальної адаптації Володимир Рубцов, директор Міжнародного фонду соціальної адаптації Яна Козаченко й партнер проекту "Україна-Норвегія" Равіль Гафаров.

 

Також привітати учасників прийшли ректор вищого навчального закладу, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий, декани усіх факультетів, проректор з науково-педагогічної роботи університету, доктор економічних наук, професор Василь Ярославович Брич, заступник директора Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій Андрій Васильович Грицьків,  завідувач кафедри обліку в державному секторі економіки та сфери послуг, доктор економічних наук, професор Михайло Романович Лучко.

 

Захід розпочався з урочистого внесення прапора України студентами Центру підготовки офіцерів запасу ТНЕУ.

 

Пом'янувши хвилиною мовчання загиблих новітніх героїв України, ведучі урочистого дійства Юрій Дзюла та Оксана Кічак сказали: «Сьогодні, коли скроплена кров’ю своїх кращих синів, зранена, але не скорена Україна мужньо протистоїть загарбникам, ми щиро переживаємо за тих, хто, ризикуючи власним життям, продовжує захищати нас і наше майбутнє на Сході країни. Віримо в те, що війна неодмінно припиниться і в єдиній Україні запанує мир та спокій».

 

Андрій Ігорович виступив з вітальним словом до випускників й розповів про особливості реалізації проекту «Україна-Норвегія», зустрічі з науковцями Університету Нурланда (Королівство Норвегія), підписання договору про співпрацю університетів-партнерів «Перекваліфікація кадрових військовослужбовців ЗСУ та інших силових структур, членів їх сімей та сприяння їхньому працевлаштуванню». Ректор наголосив: «Проект «Україна-Норвегія» реалізується з 2003 року. На території України послугами проекту скористались більше 6000 військовослужбовців та членів їхніх сімей. У ТНЕУ проект «Україна-Норвегія» започаткував роботу з 2014 року. Ми гордимося тим, що такі курси професійної перекваліфікації проходять саме у нашому університеті. Адже для Вас, шановні слухачі, розпочинається новий етап життя. Ви зможете себе реалізувати у різних сферах та видах діяльності».

 

До вітань долучилися Наталія Цар й Тетяна Шарган, сердечно виконавши пісні «А мати жде» та «Полинова доля».

 

До слова також були запрошені Володимир Рубцов та Яна Козаченко. «ТНЕУ – це згуртована команда висококваліфікованих фахівців, які впевнено дивляться у майбутнє. Ваша відкритість до міжнародної співпраці, до відкриття нових освітніх горизонтів просто вражає! Я впевнений, що саме тут, у Тернополі, ми знайшли надійного партнера, співпраця з яким буде ефективною й результативною, а цей захід є тому підтвердженням», – зазначив керівник проекту «Україна-Норвегія».

 

З особливою теплотою і щирістю виступила Яна Козаченко: "Норвегія – особлива невеличка за чисельністю населення північна країна. Норвежці вирішили не вступати до Європейського Союзу, але підтримують політику ЄС. Ця держава особлива тим, що одного дня у лікарні може лікуватися простий робітник, а іншого - король. Особлива тим, що прем'єр-міністром та міністром оборони є жінки,  за рейтингом ООН, визнана найкращою для проживання. Мешканці цього Королівства мають один із найвищих рівнів життя у світі".

 

Ректор ТНЕУ разом із Яною Козаченко вручили свідоцтва про підвищення кваліфікації випускникам курсів. У залі вирувала дружня, тепла атмосфера, лунали щирі слова подяки від військовослужбовців.

 

Сподіваємося, що проект «Україна-Норвегія» буде результативним, сприятиме працевлаштуванню слухачів. Отримані знання допоможуть відкрити власну справу та започаткувати сімейний бізнес, який підвищить рівень добробуту військовослужбовців, членів їхніх сімей, соціально адаптує в умовах громадянського суспільства.