» » Міжнародний день дарування книг

Міжнародний день дарування книг

Дата: 13-02-2015, 12:45 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Чотирнадцятого лютого (з 2012 року) відзначається Міжнародний день дарування книги (International Book Giving Day).

 

Своїй появі свято завдячує засновниці відомого сайту дитячої книги  Delightful Children’s Books у США Еммі Бродмур. Ідею створення підказав маленький син Еммі, запитавши її, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги? Спочатку Еммі Бродмур розсилала різним людям в Інтернеті пропозиції взяти участь у запропонованій ініціативі. Тепер люди не тільки дарують один одному книги, вони розповідають свої історії і діляться своїми фотографіями у Твітері і Фейсбуці.

 

За три роки свого існування ініціатива отримала підтримку у всьому світі і продовжує знаходити нових ентузіастів та учасників у всьому світі. Просуванню свята сприяла підтримка відомих авторів, блогерів і дитячих письменників. З кожним роком все більше книг, як прочитаних, так і нових, відправляється у довгий шлях у різні куточки світу, прищеплюючи мільйонам дітей любов до читання і відкриваючи дорослим людям радість цінного подарунку.

 

Це одне з наймолодших свят у календарі, яке об'єднує всіх, хто дарує книги дітям і вчить їх любові до читання.

 

Міжнародний день дарування книг – це добровільна ініціатива. Вона спрямована на підвищення інтересу і доступу дітей до книги.

 

Неймовірно, але сьогодні багатьом дітям книги малодоступні з найрізноманітніших причин.

 

Давайте приєднаємося до акції «Подаруй книгу бібліотеці» і книги стануть доступні дітям – читачам бібліотек!