» » «Новації в оподаткуванні – 2015»

«Новації в оподаткуванні – 2015»

Дата: 13-02-2015, 15:55 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З ініціативи ректора ТНЕУ, доктора економічних наук, професора А.І. Крисоватого колектив кафедри податків та фіскальної політики спільно з Асоціацією платників податків України, головним управлінням Державної фіскальної служби у Тернопільській області, Тернопільською міською радою, Тернопільською обласною громадською організацією «ПАРТНЕРСТВО» 13 лютого 2015 року в залі засідань ученої ради Тернопільського національного економічного університету організував засідання круглого столу «Новації в оподаткуванні – 2015». В інформаційно-науковому заході взяли участь науковці, представники органів державної влади, бізнесу та громадських організацій. Учасники зустрічі мали на меті проаналізувати новації в оподаткуванні та оцінити доцільність їх запровадження з урахуванням можливих ризиків та отриманих переваг. 

 

Розпочав захід ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор, член ради ВГО «Асоціація платників податків України» Андрій Ігорович Крисоватий: «Наше сьогодення – це реформи, інновації, які спрямовані змінити життя на краще, але, на жаль, часто вони не відповідають потребам громадян, створюючи перешкоди на шляху прогресивного розвитку суспільства. Сьогодні ми не повинні бути осторонь проблем, які виникають. Адже результати непродуманих рішень стосуватимуться наших з Вами гаманців, а відтак, і добробуту країни. Кафедра податків та фіскальної політики Тернопільського національного економічного університету ініціює робочі зустрічі з метою залучення до обговорення актуальних проблем фахових співрозмовників, адже тільки у дискусії народжується істина. Ваші пропозиції та зауваження  є корисними, адже змінювати наше «сьогодні» варто разом, щоб наше «завтра» було передбачуваним, ефективним і корисним кожному з нас зокрема та державі загалом.»

 

Також з вітальним словом до учасників засідання звернулися мер міста Тернополя Сергій Віталійович Надал та начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області Ігор Юлійович Комендат.

 

Упродовж заходу було розглянуто багато дискусійних питань стосовно новацій в оподаткуванні. Зокрема, доповідачі звернули увагу на реформування податку на додану вартість в Україні, інновації в оподаткуванні доходів фізичних осіб, реформування ЄСВ в Україні у контексті трансформацій у сфері оподаткування, особливості формування податкової бази та визначення зобов’язань з податку на прибуток підприємств, перспективи застосування спрощеної системи оподаткування у контексті нових змін, ризиковість застосування митних інструментів у сучасних умовах.

 

Під час роботи круглого столу учасники мали можливість поспілкуватися в онлайн-режимі із доктором економічних наук, професором Івановим Юрієм Борисовичем –  заступником директора з наукової роботи НДЦ індустріальних проблем розвитку НАН України, м. Харків.

 

Доповіді супроводжувалися жвавим обговоренням, висуванням пропозицій та зауважень.