» » Компанія «Майкрософт Україна» пропонує спеціальні умови використання програмного забезпечення у внз

Компанія «Майкрософт Україна» пропонує спеціальні умови використання програмного забезпечення у внз

Дата: 17-02-2015, 17:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сімнадцятого лютого 2015 року у конференц-залі готелю «Асторія» (м. Львів)  відбулася регіональна нарада з обговорення можливостей співпраці внз і компанії «Microsoft Україна» в умовах реформування вищої освіти.

 

У заході взяв участь директор Центру інформаційних технологій Ігор Євгенович Романець.

 

Робота учасників зібрання була організована за такими напрямами:

 

– нарада керівників внз;

 

– інтерактивна презентація та тренінг для керівників ІТ-підрозділів внз;

 

– серія освітніх подій для студентів та викладачів.

 

Учасники зустрічі обговорили рамкову угоду між МОН України і компанією Microsoft на 2015-2017 рр. та можливості для вищих навчальних закладів, досвід роботи вищих навчальних закладів у попередніх спільних проектах з «Microsoft Україна» та визначення першочергових завдань й відповідальних для роботи в 2015 р.

 

Перед присутніми виступила керівник відділу по роботі з закладами освіти і науки компанії «Microsoft Україна» Ольга Свириденко з презентацією «Рішення Microsoft для закладів освіти» про підписання рамкової угоди між Міністерством освіти і науки України і компанією «Microsoft Україна» на 2015-2017 рр., в результаті якої з 1 січня почала діяти нова програма ліцензування «Enrollment for Education Solutions» для вищих навчальних закладів України. Ця спрощена програма ліцензування дає змогу вищим навчальним закладам забезпечити ліцензіями усіх студентів, викладачів, співробітників і їх парк комп’ютерів та мобільних пристроїв у межах єдиної угоди на умовах передплати.

 

Також, вона розповіла присутнім про сервіс компанії – «Microsoft Office 365» та можливості його використання, зокрема для організації навчального процесу та управління вищим навчальним закладом. Перевагою даного сервісу є те, що файли користувачів можуть зберігатися в центрі обробки даних, це забезпечує доступ до них через веб-браузер з різних пристроїв.

 

Ольга Свириденко зазначила: «Microsoft Office 365» може стати гарною альтернативою існуючий системі. Новітні хмарні технології «Microsoft Azure» та «Microsoft Office 365» надають можливість будувати інфраструктуру вищого навчального закладу, розвивати дистанційну освіту та навчальні сервіси, налагоджувати процес взаємодії викладачів та студентів, розміщувати загальні календарі, зберігати документи, проводити веб-конференції».

 

Згодом відбулася інтерактивна презентація та тренінг для керівників ІТ-підрозділів вищих навчальних закладів. Співробітники компанії «Microsoft Україна» презентували досвід впровадження хмарних сервісів у провідних вищих навчальних закладах України.