» » У рейтингу Webometrics-2015 ТНЕУ – 39-ий

У рейтингу Webometrics-2015 ТНЕУ – 39-ий

Дата: 17-02-2015, 14:05 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Webometrics Ranking of World's Universities оприлюднив рейтинг світових університетів за рівнем їх присутності у мережі станом на січень 2015 року. Як відомо, результати досліджень Webometrics публікуються двічі на рік та охоплюють дванадцять тисяч університетів з усього світу. 

 

У процесі складання Webometrics Ranking of World's Universities розробниками враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вищого навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів. Іншими словами, оцінюється змістовна та інформаційна складова web-сайту навчального закладу.

 

Розробники зазначають, що при складанні рейтингу показники відвідуваності сайтів та їх дизайн до уваги не беруться.


Новий web-рейтинг університетів світу Ranking Web of Universities (January 2015), що опублікований 12 лютого, складений з урахуванням систематизованих даних, що були отримані розробниками у січні 2015 року.


Світовий рейтинг охоплює 12 тисяч університетів і навчальних закладів з усього світу. Свої рейтингові web-місця отримали й 297 вищих навчальних закладів з України (у січні 2014 року – 313).

 

Загалом, більшість лідерів української частини Webometrics Ranking of World's Universitiesсуттєво поліпшили свої показники у глобальному рейтингу, продемонструвавши відчутну динаміку у світовому рейтинг-листі.

 

Разом з тим, варто зазначити, що українські університети поки не є світовими лідерами за показниками своєї присутності у мережі.