Краматорськ – це Україна

Дата: 2-03-2015, 16:14 | Автор: Григорій Монастирський, доктор економічних наук, професор

 Внаслідок трагічних подій на Донбасі університети та наукові установи Донецька змінили своє розташування. Так, Донецький державний університет управління, з яким наш Університет має довготривалі плідні наукові та освітні стосунки, переїхав у Маріуполь, а одна з його спеціалізованих вчених рад перереєструвалася в місті Краматорську на базі Донбаської державної машинобудівної академії.

 

Нещодавно мені довелося опонувати кандидатську дисертацію за спеціальністю 08.00.03 на цій спецраді. Мене позитивно вразив патріотизм і оптимізм професорів, які добираються на засідання ради з різних куточків Донецької області. Я був захоплений мужністю наших вояків, які поверталися з фронту. На моє запитання «Хлопці чи є шанс?», вони з вогником в очах відповіли: «Не шанс, а впевненість. Впевненість у перемозі. За нами правда».

 

Україна як ніколи єдина. Тому звертаюся до своїх колег з ТНЕУ. Науковці з Донецька, які залишилися вірні Україні, потребують підтримки і спілкування. Напишіть їм повідомлення електронною поштою, подзвоніть чи вишліть смс-повідомлення. Вони мають відчувати, що ми з ними.