Об’єктове тренування у ТНЕУ

Дата: 5-03-2015, 15:12 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Четвертого березня 2015 року відбулося об'єктове тренування з цивільного захисту у Тернопільському національному економічному університеті.

 

Метою тренування є перевірка реальності плану ЦЗ і готовності об’єкту до виконання заходів цивільного захисту в особливий період; досягнення злагодженості в роботі  органів управління та сил цивільного захисту об’єкта  при проведенні рятувальних і інших невідкладних робіт; перевірка надійності системи управління, оповіщення і зв’язку при переведенні ЦЗ з мирного на воєнний стан; організація захисту учасників навчально-виховного процесу при раптовому нападі  противника з  повітря; перевірка реальності планів щодо приведення  формувань ЦЗ у готовність до дій за призначенням.

 

Тренування проходило у навчальному корпусі №5 в три етапи. Перший етап передбачав оповіщення, збір адміністрації університету та оцінку ситуації; доведення інформації до колективу вищого навчального закладу; укриття учасників навчально-виховного процесу в захисних спорудах.

 

Учасники мали можливість в умовах, наближених до безпосередньої загрози повітряного нападу, відпрацювати дії, які передбачені при отриманні сигналу «Повітряна тривога», «Відбій повітряної тривоги». Студенти, викладачі, керівники структурних підрозділів, адміністрація ТНЕУ спустилися у захисні споруди і розмістились в чітко визначених приміщеннях. Після цього була перевірена герметизація приміщень.

 

Під час другого етапу відпрацьовано дії при отриманні сигналу «Відбій повітряної тривоги» й проведено рятувальні роботи. Співробітники і студенти, отримавши завдання, надавали допомогу потерпілим, звільняли людей з-під завалів. Також учасники заходу гасили пожежі, забезпечували охорону громадського порядку, визначали рівень радіації на місцевості.

 

Особливо злагоджено діяли слухачі Центру підготовки офіцерів запасу ТНЕУ.

 

Підсумовуючи результати спеціального тренування ректор університету, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий зазначив: «Я вірю в те, що такі тренування залишаться тільки навчальними й в Україні настане мир. Але ми повинні знати як діяти в надзвичайних ситуаціях, адже в наших стінах навчається молодь, за життя якої ми несемо відповідальність. Дякую усім за злагоджені чіткі дії, порядок та високий рівень готовності до загроз, які можуть виникнути».

 

Обговорюючи результати спеціального об’єктового тренування присутні ще раз уточнили розрахунки на проведення евакуації та плани і маршрути евакуації з усіх навчальних корпусів і гуртожитків. Ректор ТНЕУ особисто перевірив захисні споруди, їх готовність та придатність до використання у надзвичайних ситуаціях.




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Рекомендації учасникам навчально-виховного процесу.doc
Завантажити Переглянути онлайн