Музична розмова серця

Дата: 11-03-2015, 11:04 | Автор:

Коли переповнюють емоції й бракує слів, на допомогу приходить музика.  Переживання любовної туги, стремління до волі та нестримний клекіт бою,  втілити і відчути у музиці – особливе таїнство. Насолодитися мистецтвом прекрасного мали змогу гості благодійного концерту, який для студентів та працівників ТНЕУ презентував симфонічного оркестру Тернопільського музичного училища ім. С. Крушельницької.

 

Як розповів художній   керівник та диригент оркестру, заслужений артист України Святослав Дунець: «Ми виконали кращі твори  звітного концерту училища, до уваги слухачів були запропоновані відомі роботи українських та зарубіжних композиторів».

 

Слухачам була представлена  симфонічна поема «Фінляндія» Я.Сібеліуса, у якій відображене прагнення фінів до незалежності. Цей музичний твір був заборонений радянською владою для публічного виконання і став духовним патріотичним гімном фінського народу.

 

Також під час концерту звучали твори М. Лисинка, К.-М. Вебера, К. Данькевича. Присутні прослухали композиції класиків у виконанні лауреатів всеукраїнських та міжнародних конкурсів Володимира Шагая, Вадима Дарчука, Олега Маловічко, Петра Мазуркевича, Богдани Гути.

 

У виконанні симфонічного оркестру прозвучали відомі та улюблені мелодії з фільмів «Облівіон »( композитор А. Пяццолла), «Високий перевал» («Мелодія» М. Скорика ), музика до кінофільму Стівена Спілберга «Список Шиндлера». На завершення концерту прозвучав саундтрек до фільму «Пірати карибського моря».

 

Під час концерту волонтери проводили збір коштів для потреб української армії.