Вшанували Великого Пророка

Дата: 12-03-2015, 17:52 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Традиційно на початку березня Україна вшановує пам'ять Великого Патріота – Тараса Григоровича Шевченка. Не знайдеться жодного українця, який би не знав його творів, не замислювався б над його батьківськими повчаннями і настановами.

 

З нагоди святкування Шевченківських днів  10 березня в Українському домі «Перемога» відбулося літературно-мистецьке свято «Кобзареві думи», за участю мистецьких колективів міста Тернополя. Невмирущі твори Великого сина українського народу, його поетичні рядки, покладені на музику, оригінальні обробки відомих пісень – це лише мала частина того таланту, який подарували своїм глядачам народний аматорський хор  національно-патріотичної пісні «Заграва», ансамбль «Перлина» Тернопільської обласної школи мистецтв, театр «Дивосвіт» ЗОШ № 22, соліст народного  театру пісні «Для тебе»  ТНЕУ, студент факультету комп’ютерних  інформаційних технологій Павло Тютюнник.

 

Для глядачів виступили поет, прозаїк, громадський діяч В. Квасновський, голова міського товариства «Просвіта» Д. Чубата, науковий співробітник обласного музею політв’язнів і репресованих І. Олещук. У залі не було жодної людини, яка б залишилася байдужою до урочистого дійства.

 

Тож  пам’ятаймо, що ми – українці, ми – козацького роду, діти славетного Кобзаря й плекаймо почуття патріотизму і гордості у своїх душах.