Відбулася презентація книги

Дата: 18-03-2015, 17:00 | Автор: головний редактор газети ТНЕУ "Університетська думка" Марія Баліцька

 «Бог і Шевченко: як розуміти імена Божі та віру поета? (філософсько-християнська інтерпретація)» – книгу із такою назвою презентував  17 березня 2015 року у читальній залі бібліотеки Тернопільського національного економічного університету о. Михаїл Шевченків. Автор зазначив, що книга є продовженням попереднього дослідження розлогої теми про Бога у поезії Тараса Шевченка: «Бог Сущий у поезії Кобзаря» (Про реальність Бога та Його місце в поезії Тараса Шевченка). 

                                                   

Виступ о. Михаїла мав пізнавальний морально-виховний характер, який зігрівав теплом серця і душі присутніх.

 

У віночок пошанування Великого Кобзаря майстерно уплелися пісні солісток-бандуристок дуету «Вишиванка» Орести Мочули і Мирослави Бурик; поема «Лілея», яку продекламувала студентка коледжу ТНЕУ Анастасія Пастух, філософське тлумачення поеми «Катерина» запропонували присутнім студент факультету фінансів Лука Гомівка та к.ф.н. Доцент кафедри філософії та політології ТНЕУ Михайлина Шумка навіть поставила учасникам заходу своєрідне завдання розмислити над інформацією і знанням – досить специфічним знанням, яким є Віра, нагадавши мудрість древніх, що «Віра вершить гори». Михайлина Леонівна щиро зізналася, що коли їй важко, то вона читає Шевченка і застерегла, що читати Генія не можна просто так, до нього треба йти поступово, адже твори Т.Г.Шевченка – як Молитвослов: «Шевченка потрібно читати тоді, коли є спрага душі, і читати так, як спрагла людина п’є джерельну воду, і дорости до розуміння Шевченка поміж рядками…»

 

Заступник директора бібліотеки університету Алла Панчук вручила о. Михаїлу Шевченківу подяку за те, що автор унікальної монографії, якій присвятив понад двадцять років праці, щедро долучився до поповнення бібліотечного фонду найціннішим скарбом для духовного зростання людини – друкованої книги.

 

Захід організувала і провела головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка» Марія Баліцька.

 

Світлини – Світлани Голди.