» » Випускник завітав до альма-матер

Випускник завітав до альма-матер

Дата: 18-03-2015, 17:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно відбулася зустріч знаного випускника Тернопільського національного економічного університету, генерального директора ВАТ «Хмельницькобленерго» О.Л. Шпака з ректором ТНЕУ Андрієм Ігоровичем Крисоватим. 

 

Олександр Леонідович лауреат Міжнародного рейтингу популярності та якості товарів і послуг "Золота Фортуна" в номінації "Кращий керівник" з врученням ордена "За трудові досягнення". Визнаний кращим платником податків Хмельницької області з присвоєнням звання "Людина року". За високу культуру виробництва, ділову активність, соціально-економічні перетворення нагороджений дипломом Кабінету Міністрів України та Всеукраїнською премією "Народна шана", золотою медаллю "За ефективне управління" Міжнародної Кадрової Академії, за внесок в оздоровлення економіки - міжнародною нагородою "Золотий меркурій".

 

Закінчив у 1974 р. Тернопільський національний економічний університет за спеціальністю "Менеджмент організацій".

 

Упродовж 1995-1998 рр. Олександр Леонідович працював заступником директора з капітального будівництва ВАТ ЕК "Хмельницькобленерго", а з 1998 р. він очолює компанію.

 

За період керівництва О.Л. Шпака ВАТ ЕК "Хмельницькобленерго" стала однією з найкращих енергокомпаній України, про що свідчать результати її діяльності та досягнення у сфері передачі та постачання електричної енергії. Завдяки обраній генеральним директором ефективній стратегії, в основу якої покладено гасло "Споживач – найвища цінність Компанії", та підтримці колективом компанії політики, спрямованої на повне задоволення потреб споживачів, досягнуто вагомих результатів, а саме: стовідсотковий рівень оплати за електроенергію споживачами та розрахунків з Оптовим ринком електроенергії, забезпечено нормативний баланс електроенергії.

 

Створено мережу сервісних центрів та пунктів європейського рівня в усіх районах області з комфортними умовами як для споживачів, так і для працівників, що дозволяє наблизити послуги до споживачів та покращувати їх якість, підтримувати атмосферу взаєморозуміння.

 

Завдяки ініціативі Олександра Леонідовича в компанії впроваджена система процесного менеджменту та сертифікована стосовно основних видів діяльності на відповідність міжнародним стандартам ISO 9001:2008. На Українському національному конкурсі якості Компанії, першій серед підприємств енергетичної галузі та Хмельницької області, присвоєно звання лауреата конкурсу, визнано її відповідність рівню "Визнання досконалості в Європі" 4-ри зірки та вручено сертифікат EFQM – Європейської моделі ділової досконалості.

 

Олександр Шпак активно займається громадською роботою, обраний депутатом Хмельницької обласної ради, є головою Хмельницького обласного правління Науково-технічної спілки енергетиків та електротехніків України, членом Української спілки підприємців і промисловців, членом правління Хмельницького обласного фонду соціального страхування. Підтримує талановитих митців, обдарованих молодих людей. Доброю традицією стала організація художніх виставок у Сервісному центрі.

 

За благодійницьку діяльність О.Л. Шпак нагороджений орденом Нестора Літописця, почесною орденською відзнакою "Суспільне визнання" Міжнародної благодійної організації, орденом Миколи Чудотворця.

 

Олександр Леонідович розповів ректору про свої наукові досягнення й подарував монографію «Удосконалення управління діяльністю організацій енергетичної галузі». Розповідаючи про діяльність установи, він наголосив, що 74 випускники вищого навчального закладу працюють у системі обленерго. Андрій Ігорович, спілкуючись з гостем, зазначив: «Мені дуже приємно, що випускники не забувають альма-матер. Завжди з нетерпінням чекаємо на зустрічі з випускниками, щоб потішитися Вашими досягненнями».

 

Під час зустрічі були окреслені напрями реалізації нових проектів з енергозбереження. Ректор ТНЕУ подарував Олександру Леонідовичу книгу про університет та чотирьохтомник «Фінансова думка України».