Назустріч Шевченку...

Дата: 23-03-2015, 11:49 | Автор: Юрій Дзюла, викладач-словесник КЕПІТ

 У коледжі економіки, права та інформаційних технологій Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій Тернопільського національного економічного університету нещодавно відбувалося відзначення 201-річниці від дня народження нашого генія та пророка  – Тараса Григоровича Шевченка. Студенти коледжу читали поезії Кобзаря, а також брали участь у грі «Що? Де? Коли?».

 

Що стосується читання поезій Тараса Шевченка, то варто відзначити, що студенти перейнялися поетичним словом, зуміли донести його до слухачів, а також пережити написане геніальним поетом. Слово Кобзаря звучало на повен голос і будило черстві серця та зашкорублі душі. Приємним є той факт, що викладачі-філологи коледжу активно допомагали студентам зрозуміти самого Тараса Шевченка, готуючи їх до конкурсу читців, тому з приємністю відзначаю мудрі поради та настанови Яблонської Наталії Мирославівни, Марчак Ірини Несторівни, Шевчук Марії Василівни, Салдон Галини Ярославівни, Житар Тетяни Михайлівни, Хмиз Лілії Олексіївни.

 

 Інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» також не залишила нікого байдужими, адже проходила у два етапи: І етап – запитання про творчість та життя Т. Шевченка, ІІ етап – запитання на різну тематику. Ініціатором проведення гри була викладач коледжу Лівіцька Наталія Василівна. Гра надзвичайно згуртувала студентів, народила між ними здорову конкуренцію, а також допомогла більше пізнати як життєвий та творчий шлях Т. Шевченка, так і світові орієнтири й багатство у різноманітті нашого життя. У півфінал гри вийшли такі команди: ОКСМт-21 – «Шевченкові діти», ФКчт-21 – «Бандерівці», ФКт-22 – «Соколята» та ОВт-21 – «Нащадки Шевченка», яка і здобула перемогу у фіналі. Щиро вітаємо команду-переможця, а також бажаємо студентам подальшого натхнення, любові до рідного слова та України.

 

Нехай же Шевченкове слово надихає кожного на добрі починання і впевненість у завтрашньому дні, бо «…на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син і буде мати, і будуть люди на землі!»